Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Marokko

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Marokko

Bij reizigers en bezoekers is Marokko met name bekend vanwege zijn feeërieke en schilderachtige koningssteden. Één daarvan, Marrakech, heeft dit land dat in het Arabisch bekend staat als Maghrib al-aqsa (het uiterste westen) zelfs de naam geschonken waaronder het vanaf de zestiende eeuw in de rest van de wereld bekend staat.

Marrakech, de onsterfelijke stad, heeft vele aspecten die een bezoek onvergetelijk maken. Niet voor niets staat de medina op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, maar ook de wijze waarop de middeleeuwen de éénentwintigste eeuw ontmoeten is zeer boeiend. Prachtige boulevards met palmen en rozen, excellente restaurants in fraai gerestaureerde paleizen; het lijkt moeiteloos te kunnen bestaan naast het gewone dagelijkse leven met zijn ezelskarretjes, de muntverkoper met zijn typerende roes en de donderdagse rommelmarkt.

In Fès is de (islamitische) cultuur van Marokko samengebald. Het is een van de mooiste steden in de Arabische wereld. In 808 riep Idriss II de stad tot hoofdstad uit, maar het was vooral van de 11e-13e eeuw (‘de gouden eeuw’ van de Arabische cultuur) dat Fès zijn huidige vorm aannam. De grafmoskee van Idriss II is één van de, bij benadering, 130 overgebleven moskeeën.

Naast de Koningssteden met hun paleizen , kleurrijke soeks en mooie tuinen kent Marokko indrukwekkende historische monumenten. Het noordelijke deel van het land maakte al zeer vroeg deel uit van het cultuurgebied rondom de Middellandse Zee, getuige onder meer de belangrijke Romeinse stad Volubilis, en vormde het woongebied van onder anderen de Mauretanii die vroeger bij ons de Moren werden genoemd. Ingeklemd tussen de steden en historische monumenten liggen woestijnen, kasbah’s, schitterende oases met wuivende dadelpalmen, rivierkloven en het grillige Atlasgebergte.

 

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles