Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Ecuador

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Ecuador

Ecuador is Spaans voor evenaar en daarmee is de naamgeving van het Zuid-Amerikaanse, op de evenaar gelegen land dan ook direct verklaard. Ecuador is ongeveer zes keer zo groot als Nederland, maar is desondanks één van de kleinste landen van Zuid-Amerika. Dit betekent echter allerminst dat het land geen bijzonderheden herbergt. Integendeel, Ecuador imponeert op velerlei gebieden. Zo wordt hoofdstad van Ecuador liefkozend ‘het kleine gezicht van God’ genoemd door de hier zo talrijk aanwezige fraai gedecoreerde kloosters en kerken. Ook een keur aan koloniale gebouwen spreekt tot de verbeelding. Recent werd een groot deel hiervan gerenoveerd, zonder overigens dat dit ten koste is gegaan van de historische pracht.

 

Voordat de Spaanse conquistadores in de loop van de 16e eeuw op brute wijze bezitnamen van Ecuador - en nog veel meer landen op het continent - waren het voornamelijk indiaanse culturen en in een later stadium de Inca’s die er de dienst uitmaakten. In zekere zin heeft de Spaanse verovering op het gebied van kunst en architectuur nog enig soelaas geboden. De toch al bekwame indianen en Inca’s gaven na de komst van de Spanjaarden aan de barok een eigen draai, hetgeen heeft geleid tot architectonische parels.

 

Ecuador blinkt voorts uit in diversiteit: van fabelachtige natuur tot kleurrijke steden en van de uiterst vriendelijke bevolking tot vermaarde musea. Bovendien zijn er ook de aan de Stille Oceaan grenzende kuststreken en ligt op enkele honderden kilometers uit de kust het natuurwonder dat luistert naar de naam Galapagoseilanden. Ideaal als afsluiting van uw culturele reis.

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles