Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Armenië

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Armenië

Door Armenië reizen is reizen door een bijzonder rijke historie. Het land werd de eerste Christelijke staat toen in het jaar 301 de Heilige Armeense Apostolische kerk werd opgericht, de eerste nationale kerk van het christendom. De geschiedenis van het land gaat echter veel verder terug, tot ca. 1500 voor Christus. Het was in die vroege tijd onderdeel van achtereenvolgens het Perzische Rijk, het Hellenistische Rijk van Alexander de Grote en ten slotte een vazalstaat van het Romeinse Rijk. Ook na het begin van onze jaartelling was Armenië een speelbal van grote mogendheden als het Sassanidische Rijk, het Ottomaanse rijk en in de laatste eeuwen het Russische Rijk en de Sovjet-Unie. Het land heeft dan ook vele bezienswaardigheden te bieden uit al deze periodes van haar geschiedenis.

Vanwege haar vroege bekering tot het Christendom kent Armenië een veelvoud aan vroegchristelijke architectuur. Dit is dan ook een onmisbaar aspect in onze Armenië reizen. Eén van deze bouwwerken is het Armeense heiligdom en klooster Echmiadzin, sinds de vijftiende eeuw zetel van de patriarch-catholicos van alle Armenen. De Echmiadzin-kathedraal werd gebouwd in 301 onder toezicht van St. Gregorius de Verlichter en wordt beschouwd als de oudste kerk ter wereld. In de schatkamer van dit heiligdom wordt de Heilige Lans bewaard, de speer die Jezus verwond zou hebben bij de kruisiging. Ook een ander klooster houdt verband met deze Heilige Lans. De naam van het Geghard klooster betekent ‘klooster van de Heilige Lans’. Het complex bestaat uit drie kerken, waarvan er twee geheel uit de rotsen zijn gehouwen. De derde heeft een bijzondere akoestiek.

De hoofdstad Jerevan telt enkele uitmuntende musea, die zeker een bezoek waard zijn, zoals de Nationale Galerij, met een rijke collectie Russische schilderkunst, en het Matenadaran, waar duizenden Middeleeuwse manuscripten liggen opgeslagen.

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles