Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Azerbeidzjan

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Azerbeidzjan

Azerbeidzjan is qua oppervlakte ruim twee keer zo groot als Nederland en is daarmee niet alleen het grootste land in de Kaukasus, maar met bijna 10 miljoen inwoners ook het dichtstbevolkte.

Azerbeidzjan ontleent zijn naam aan natuurlijke fakkels die al eeuwenlang branden. Het fenomeen ontstaat in rotsachtige gebieden waar gas uit het gesteente ontsnapt en soms spontaan ontbrandt. Zo ontstond de benaming Azerbaycan, vrij vertaald: het land van de eeuwige vlammen of het land van vuur.

De geschiedenis van het huidige grondgebied van Azerbeidzjan gaat ver terug. Het oudste bewijs van menselijke nederzettingen voert ons terug naar het einde van de steentijd alsmede de late bronstijd. Naderhand was het in de 9e eeuw v.Chr. de beurt aan de Scythen en de Meden om hun stempel op het gebied te drukken. Onder de naam Atropatene werd het weer wat later onderdeel van het rijk van Alexander de Grote. Ook in de eeuwen die volgden was het gebied onderhevig aan tal van verschillende invloeden, iets wat u niet zal ontgaan tijdens een bezoek aan het land.

Kijkend naar de meer recente geschiedenis van Azerbeidzjan kunnen we concluderen dat de Democratische Republiek Azerbeidzjan dit jaar zijn 100e verjaardag viert. In 1918 werd het land namelijk opgericht als eerste democratische en seculiere republiek in de islamitische wereld. Echter, nog geen twee jaar later werd het door de Sovjet-Unie heroverd waarna het land zijn onafhankelijkheid pas in 1991 herkreeg. Sinds dit moment genereert Azerbeidzjan buitenproportionele olie-inkomsten wat achteraf gezien een opmaat bleek voor een nieuwe extravagantie. Deze ontwikkeling manifesteert zich met name in hoofdstad Bakoe met architectonische hoogstandjes en flamboyante gebouwen. Het contrast met de traditionele historische gebouwen is groot, maar op een prettige manier.

Laat de hoogtijdagen van de fameuze Zijderoute herleven tijdens een bezoek aan Azerbeidzjan en proef van de Europese en Aziatische invloeden die het land door de eeuwen heen vormden.

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles