Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Azerbeidzjan & Georgië

Bezoek aan het cultuurcentrum van Zaha Hadid
De wereldberoemde zoroastrische vuurtempel Atesjgah
Bezoek aan de Sameba (Drievuldigheids)-kathedraal

Azerbeidzjan & Georgië

Azerbeidzjan - Georgië

 • Prijsindicatie € 2.795 p.p.
 • Voor 10 dagen
Data en prijzen

Vertrekperiode

September
Reisbeschrijving

Azerbeidzjan & Georgië

Aan de Kaspische zee ligt Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan, bewoond sinds de Steentijd, bekend bij Alexander de Grote als Atropatene. De aardgasvlammen gaven Azerbeidzjan de bijnaam 'land van het eeuwige vuur'. Het natuurschoon van Kaukasus en Kaspische Zee wedijvert hier met de culturele erfenis van karavanserais, sjah-paleizen en oliebaronnenvilla's. Ooit achtereenvolgens Arabische, Britse en Russische invloedssfeer, is het nieuwe Azerbeidzjan al drie decennia een onafhankelijk land met enorme olie-inkomsten. Symbool daarvan is Bakoe, met hypermoderne extravagantie naast Unesco-werelderfgoed. 

Aan de oevers van de Koera ligt Tbilisi, hoofdstad van het ooit Hellenistische Georgië, bakermat van Griekse mythen – van Argonauten en Medea tot Prometheus -, maar ook een van de eerste christelijke staten. Gelegen in de Transkaukasusmet besneeuwde bergen en vruchtbare wijnvalleien, heeft het nu dertig jaar soevereine Georgië veel te bieden aan cultureel en immaterieel erfgoed, zoals de oudste wijncultuur. Tbilisi belichaamt de pittoreske diversiteit, van Ottomaanse stadskern en middeleeuwse vesting en kerken tot ultramoderne torens en bruggen. 

Beide hoofdsteden, Tbilisi en Bakoe, zijeen mengelmoes van vele tijdperken en culturele invloeden. Deze reis voert van de Kaspische Zee naar de Kaukasus, langs bergdorpen, moddervulkanen en karavanserais op de Zijderoute. Van het futuristische Bakoe naar het bourgondische Tbilisi, van het land van vuuraanbidders en oliewinners naar het land van krijgers en dichters. Kortom – het mooiste van de Kaukasus. 

Programma

 • Dag 1, Amsterdam - Bakoe
  Vertrek per Turkish Airlines naar Bakoe, met overstap in Istanbul. Na aankomst transfer naar het hotel.

 • Dag 2, Bakoe
  Vanochtend verkenning van het oude centrum: de muren en de Maagdentoren zijn Werelderfgoed. De route gaat langs het Sjirvan Sjah-paleis, de middeleeuwse karavanserai, de Synyk Kala-minaret, de villa’s van de 19e-eeuwse oliebaronnen en langs de baai. Na de lunchpauze een bezoek aan het spectaculaire cultuurcentrum van Zaha Hadid en aansluitend aan het Tapijtmuseum, gebouwd in de vorm van een opgerold tapijt, met onder andere een landkaart en een Leninportret als tapijt. Tapijtweven behoort tot het immaterieel erfgoed van dit land. Diner in restaurant, bekend om de nationale mugham-zang.

 • Dag 3, Bakoe – schiereiland Absjeron - Nationaal Park Goboestan - Bakoe
  Vanochtend een uitstapje naar het schiereiland Absjeron, waar aardgas in contact met zuurstof ontvlamt, met bezoek aan de wereldberoemde, zoroastrische vuurtempel Atesjgah. Vervolgens bezoek aan het Nationaal Park Goboestan, met 6000 rotstekeningen, gemaakt tussen 40.000 voor Christus en de middeleeuwen en sinds 2007 werelderfgoed.

 • Dag 4, Bakoe – Sjamacha – Sjeki
  ‘s Morgens vertrek naar het middeleeuwse centrum van het Sjeki-chanaat, een belangrijk knooppunt op de Zijderoute. Onderweg bezoek aan Diri-Baba, een 15e-eeuws mausoleum van twee verdiepingen, en de necropolis Djeddi Goembaz (‘Zeven tombes’), met de graven van de Sjirvan-sjahs. Daarna de historische Djoema-moskee, de oudste en grootste van Azerbeidzjan uit de 8e eeuw, toen Sjamacha residentie was van een Arabische kalief. Daarna rit naar Sjeki via de Moeganly-pas, omgeven door pieken van de Grote Kaukasus. Overnachting in Sjeki.

 • Dag 5, Sjeki
  Verkenning van Sjeki: wereldberoemd is het paleis van de Chans van Sjeki (1762), gebouwd zonder spijkers, geraffineerd versierd met Venetiaans glas enverfijnde muurschilderingen en mozaïeken. Daarna bezoek aan de twee grootste karavanserais, uit de 18e eeuw en nog steeds in gebruik. In de middag een uitstapje naar het dorpje Kisj, een van de oudste nederzettingen uit de tijd van Kaukasisch Albanië.  Het eind van de middag vrij. Overnachting in Sjeki.

 • Dag 6, Sjeki – Telavi
  Vertrek richting Georgische grens in Lagodekhi. Vervolgens rit naar Sigangi, voor een stadswandeling door deze kleine, pittoresk gelegen stad met een keizerlijk verleden, en bezoek aan het klooster Bodbe. Lunch (proeverij van Georgische bijzondere gerechten, kazen en wijnen) in de boerderij Pheasant Tears onder het genot van Georgische, polyfone a-capellazang. Daarna gaat de reis gaat verder door de wijnregio Kachetië, een mooi landschap met wijnproducerende dorpen. Overnachting in Telavi.

 • Dag 7, Telavi
  Vandaag verkenning van Telavi, centrum van wijnregio Kachetië, met een bezoek aan Tsinandali, landgoed van de beroemde familie Chavchavadze en honderd jaar geleden een centrum voor veel intellectuelen; bezichtiging van het huis en de fraaie Engelse tuin. Daarna bezoek aan de kathedraal Alaverdi. In de middag vervolg van de reis door de Goudjaani-vallei, omringd door Kaukasische bergen, naar Tbilisi.

 • Dag 8, Tbilisi
  Stadsoriëntatie in Tbilisi - bezoek aan de Sameba (Drievuldigheids)-kathedraal, residentiekerk van de Georgische patriarch, tijdens het Sjevarnadze-regime als symbool van de nationale identiteit gesticht, daarna bezichtiging van de oude Metechi-kerk en een korte wandeling door het oude Tblisi langs zwavelbaden, een Turks badhuis en een moskee, en de vesting Narikala uit de 11e eeuw. Vervolg van de wandeling door het oude Tbilisi - langs de synagoge, de Sioni-kathedraal en de Antsjischati-kerk, beide laatste uit de tijd van het vroege christendom. ’s Middags een rondgang in het Nationale Museum, bekend om de goudschat van Kolchis. Overnachting in Tbilisi.

 • Dag 9, Tbilisi – Mtscheta - Tbilisi
  ’s Ochtends een uitstapje naar Mtscheta, de oude hoofdstad waar in 337 de kerstening van Georgië plaatsvond. Bezoek aan de prachtig gelegen Djvari-kerk uit de zesde en zevende eeuw en de kathedraal Svetitskhoveli uit de elfde eeuw, waar diverse Georgische vorsten begraven liggen. Terug in Tbilisi een rondleiding in de Nationale Galerij met aandacht voor de kunst van de iconische naïeve schilder Nico Pirosmanisjvili en Georgische kunst van begin 20e eeuw (bij voorbeeld Lado Gudiasjvili, die zich in Parijs 1919 door Modigliani en Picasso liet inspireren). Overnachting in Tbilisi.

 • Dag 10, Tbilisi - Amsterdam
  Transfer naar de luchthaven en vertrek naar Nederland.

  N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud van wijzigingen.
Reisleiding

Drs. Rouslan Nimetoullaev


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Vluchten per Turkish Airlines Amsterdam - Bakoe; Tbilisi - Amsterdam (met overstap in Istanbul)
 • Luchthavenbelastingen
 • 1 stuks ruimbagage 
 • Verblijf in **** hotels o.b.v. halfpension
 • Vervoer en excursies conform programma inclusief entrees
 • Deskundige Nederlandssprekende reisleiding door drs. Rouslan Nimetoullaev
Data en prijzen

10-daags arrangement


 • Vlieg met Turkish Airlines
 • Drs. Rouslan Nimetoullaev

Van 10-09-2021 tot 19-09-2021

2,795.00 p.p.