Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Iran

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Iran

Iran onthult sporen uit het verre verleden en de oudheid, maar is tevens het land van 'duizend en een nacht' met grootse monumenten uit latere perioden. Enkele eeuwen voor Christus omvatte het oude Perzische Rijk een gebied grote dan het huidige Iran. Dit was de tijd van de Achaemeniden, van de beroemde koningen Cyrus, Xerxes en Darius, en van de beroemde veldtochten tegen de Grieken. Alexander de Grote wist rond 330 v. Chr. een einde te maken aan hun heerschappij. Ook onder Alexander de Grote en zijn opvolgers, de Seleuciden, Parthen en Sassaniden, kende het land grote perioden van bloei. De vele monumenten verspreid door het land zijn hier nog altijd getuigen  van.

In de huidige hoofdstad Teheran schitteren de weelderige paleizen van de Sjahs, de Iraanse koningen tot aan de revolutie van 1979. Het achttiende-eeuwse Golestan-paleis, rijkelijk versierd met mozaïek en geglazuurde tegels, het Witte paleis, het laatste zomerpaleis van de Sjah, en het Groene Paleis van Sjah Reza, met groene marmeren tegels op de façade en een indrukwekkende ontvangstzaal met spiegelmozaïek. Ondertussen geurt de saffraan, rozenolie en kardemom in de in de bazaars en stallen fruithandelaren hun waar uit.

De oude hoofdstad Persepolis is een van de parels van de Perzische architectuur. Dramatisch gelegen op een hoogvlakte blijft deze eeuwenoude woestijnstad indrukwekkend. Wandelend tussen pilaren, beelden en reliëfs is de grandeur van de oude hoofdstad nog altijd voelbaar. Bij Naqsh-e Rostam vinden we in de rotsen uitgehouwen graftombes van de Achaemeniden en Sassaniden. Ondanks eeuwenlange blootstelling aan de elementen zijn de reliëfs nog immer goed te bewonderen. Het sprookjesachtige Isfahan behoort eveneens tot een van de hoogtepunten van een reis door Iran. Het was de hoofdstad van de Safaviden, die vanaf de vijftiende eeuw de macht hadden. Hier staan niet alleen de mooiste moskeeën van het land, maar ook een christelijke wijk met een schitterende kathedraal.

Tegelijkertijd maakt Iran zich op voor nieuwe, moderne ontwikkelingen. De inwoners zoeken aansluiting bij de rest van de wereld en ontvangen bezoekers aan hun land zeer hartelijk.

 

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles