Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Japan

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Japan

Het mysterieuze Japan staat als archipel letterlijk los van Azië. De geheel eigen traditionele keizerlijke cultuur met geisha’s, origami en vechtsporten laten slechts één kant van de identiteit zien. De andere staat hier haaks op met razendsnelle economische ontwikkelingen. Authentieke kunst en cultuur worden weliswaar ingehaald door eigentijdse, creatieve meesters, maar tevens in ere gehouden. Het oude maakt hier geen plaats voor het nieuwe. Het blijft naast elkaar bestaan en versterkt het unieke karakter van Japan.

Historische schrijnen en tempels zijn minstens zo sterk verbonden met Japan als de wolkenkrabbers van Tokyo en de hogesnelheidstrein. Hoewel de aanleiding voor deze vernieuwing een zwarte bladzijde vormt in de Japanse geschiedenis, heeft de destructie die met name het einde van de Tweede Wereldoorlog met zich meebracht voor de noodzaak tot restauratie gezorgd. Scherpzinnige geesten gingen aan de slag met ideeën die voorheen niet pasten in het straatbeeld en brachten grote welvaart. Moderne stadsarchitectuur, nieuwe kunstvormen en welzijn waren het gevolg. Inmiddels hoort de vernietigende atoombom van Hiroshima tot de geschiedenis van het land. Het Museum ter herdenking van de Vrede en het Vredespark herinneren hier aan. Daarnaast is ruimte gekomen voor het Museum voor Moderne Kunsten en het Mazda Museum. Het kenmerkt de groei die Japan doormaakt. Dezelfde transformatie zien we in andere steden. 

Overal in het land zijn boeiende musea gekomen, waarbij het gebouw niet zelden net zo bezienswaardig is, als de voorwerpen die het huisvest. Kunstgalerieën, grensverleggende beeldhouwwerken, hippe wijken en oude  heiligdommen houden Japan in balans en dat maakt het een razend interessante cultuurbestemming.

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles