Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Jordanië

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Jordanië

Gelegen aan de grote handelsroutes van het Nabije Oosten biedt Jordanië al 10.000 jaar lang gastvrijheid aan reizigers. De kosmopolitische sfeer spreekt uit de vele cultuurschatten die verborgen zijn in het woestijnlandschap, van eeuwenoude monumenten van de Nabateeërs en de Romeinen, tot de meer recente herinneringen aan de tocht van Lawrence of Arabia.

Hoewel de hoofdstad Amman op het eerste gezicht weinig oudheden heeft te bieden, is het een stad met een respectabele geschiedenis. In Bijbelse tijden was de stad bekend als Rabbath Ammon, de hoofdstad van de Ammonieten. Vanaf de hellenistische tijd tot de opkomst van de Arabieren heette het Philapelphia en het is uit deze tijd dat het Romeinse theater dateert. Ook het achtste-eeuwse Omajjadenpaleis op de citadel toont de rijke geschiedenis van de stad.
De Omajjaden lieten ook in de omgeving van de stad hun erfenis achter in de vorm van de weelderige woestijnkastelen. Lawrence of Arabia koos een van deze kastelen tot zijn hoofdkwartier.

Ten noorden van Amman vinden we nog enkele andere overblijfselen van de Decapolis, de door de Romeinse keizer Pompeius gestichte stedenbond. De welvaart spreekt nog uit het stadsbeeld van Jerash, het oude Gerasa, de mooist geconserveerde Romeinse stad van het Midden Oosten.

Verder naar het zuiden leidt de koninklijke weg via de kruisvaardersvesting Kerak naar een van de verborgen hoogtepunten van het Midden Oosten: Petra, ‘de roze-rode stad half zo oud als de tijd’. Lang voor de komst van de Romeinen was deze in de rotsen uitgehouwen Nabetese koningsstad het centrum van een bloeiend rijk. Deze bijzondere plek is voor velen een van de redenen om naar Jordanië te reizen.

Naast de vele monumenten kent Jordanië nog een wonder van een hele andere orde. In het westen grenst het land aan de Dode Zee, waar het zoutgehalte het dobberen tot een hele belevenis maakt.

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles