Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Kazachstan

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Kazachstan

Het is voor velen het land van weidse steppen en dorre woestijn omringd door kilometers hoge bergen, maar tussen deze extreme natuurelementen zijn verrassende ontdekkingen te doen tijdens onze Kazachstan reizen.

Na het ontstaan van Kazachstan in 1991 werd met behulp van de opbrengst van olie- en gaswinning en maatschappelijke hervormingen een nieuwe weg ingeslagen. De oude hoofdstad Almaty, in de negentiende eeuw gesticht door de Russische tsaren, werd ingeruild voor Astana, een klein provinciestadje van ca. 50.000 inwoners. Wereldberoemde architecten werden naar Kazachstan gehaald om de nieuwe hoofdstad een gezicht te geven, wat resulteerde in een hypermoderne stad met spraakmakende architectuur. De kunstliefhebber vindt tijdens zijn reis in beide steden een ruim aanbod, van Russische avant-garde tot moderne en hedendaagse kunst.

In andere steden zijn nog goed de culturele invloeden van de vele bevolkingsgroepen in het straatbeeld terug te vinden, een gevolg van de vele oorlogen, veroveringen en gedwongen verhuizingen in de Sovjettijd, maar natuurlijk ook een gevolg van de handel over de Zijderoute. Europese architectuur, Russisch-orthodoxe kerken en moskeeën wisselen elkaar af in het stadsbeeld. In Taraz, een van de oudste centra van de Zijderoute, hebben Mongoolse en Kazachse heersers talrijke mausolea nagelaten.

De natuurparken en bergen bieden een blik op het rijke verleden van het land. Te midden van duizelingwekkende kliffen en adembenemende uitzichten vinden we overblijfselen van oude vestingen uit het Sogdische Rijk, Scytische grafheuvels en eeuwenoude rotstekeningen uit de Bronstijd. De interessante contrasten van dit land komen tijdens onze Kazachstan reizen uitgebreid aan bod.

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles