Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Nomaden van de ruimtevaart

Bezoek aan het kosmodroom van Bajkonoer
Bijwonen van een raketlancering (onder voorbehoud)
Bezoek de grootste moskee van Centraal-Azië

Nomaden van de ruimtevaart

Kazachstan

 • Prijsindicatie € 3.325 p.p.
 • Voor 7 dagen
Data en prijzen

Thema

Architectuur

Vertrekperiode

April
Reisbeschrijving

Nomaden van de ruimtevaart

Besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte steppen met prehistorische rotstekeningen, diepblauwe meren en schilderachtige ravijnen – dat is Kazachstan, hart van Eurazië. Naast de oude monumenten op dit woeste stuk Zijderoute en de steden uit de tsarentijd barst hier de 21ste eeuw uit: fonkelnieuwe steden met architectuur, kunst en design.   

Deze reis combineert alle denkbare contrasten: de joerten van nomadendorpen en de indrukwekkende paviljoens van Expo 2017, de extravagantie van de nieuwe hoofdstad Nur-Sultan met de sprankelende architectuur van o.a. Norman Foster en bezoek aan dé ruimtevaartbasis Baikonoer, waar de ruimtevaart begon met de eerste bemande vlucht. De onverwachte rijkdom aan musea en ballet- en operavoorstellingen in het à La Scala gebouwde theater in combinatie met de nog tastbare cultuur van de Zijderoute verplettert de cultuurliefhebber. En een kijkje in het hart van de Russische ruimtevaart is een ervaring voor zowel technisch als historisch geïnteresseerden.  

Kunst, design, mode, ruimtevaart: in 2020 wordt in Kazachstan veel gelanceerd... 

Programma

 • Dag 1 Amsterdam – Nur-Sultan  
  Na vertrek vanaf Schiphol aankomst in Nur-Sultan, voorheen bekend als Astana maar sinds 22 maart 2019 vernoemd naar de op diezelfde dag afgetreden president Noersoeltan Nazarbajev. Transfer naar het hotel en overnachting. 
   
 • Dag 2 Nur-Sultan 
  Vandaag verkenning van Nur-Sultan, ontworpen door wereldberoemde architecten. De route door het hart van de stad leidt onder meer langs de toren Bayterek, met een indrukwekkend uitzicht op de stad, het concertgebouw van Manfredi Nicoletti in de vorm van bloembladeren en de op een ruimteschip lijkende Nationale Bibliotheek. Tevens bezoek aan het museum van de onlangs afgetreden president Noersoeltan Nazarbajev - in het museum kun je archiefdocumenten, wetenschappelijke publicaties, boeken, een verzameling geschenken en andere materialen zien die verband houden met de geschiedenis van soeverein Kazachstan. Overnachting in Nur-Sultan. 
 • Dag 3 Nur-Sultan - Baikonoer
  In de vroege ochtend transfer naar de luchthaven voor vertrek naar Kzylordaeen kleine stad in de steppen. Na aankomst  transfer naar Baikonoer waar lunch. Vervolgens in de middag bezoek aan het platform 10 met het Kosmodroom-museum, met een collectie rakketten en memorabilia van Joeri Gagarin en de aartsvader van de ruimtevaart, constructeur Sergey Korolev. Overnachting in Baikonoer. 

 • Dag 4 Baikonoer
  De hele dag staat in het teken van bezoek aan Baikonoer en het bijwonen van een bemande lancering. Gedurende dag onder meer bezoek aan het lanceerplatform en inspectie van het onderzoekscomplex ‘Saturnus' en het park, aangelegd door astronauten. Overnachting in Baikonoer. 
   
 • Dag 5 Baikonoer - Almaty 
  In de ochtend voortzetting van het bezoek aan Baikonoer met een bezoek aan Site No. 1, waar de eerste menselijke ruimtevlucht, gemaakt door Youri Gagarin, van vertrok. Na de lunch per binnenlandse vlucht naar Almaty, waar overnachting. 
   
 • Dag 6 Almaty 
  ‘s Ochtends stadsoriëntatie van ‘s werelds meest verhoogde houten kerk, de kleurrijke Zenkov kathedraal, midden in Panfilov Park via de Groene Bazar naar de wit-marmeren Centrale Moskee, waarvan de Gouden Koepels al van ver te herkennen zijn. In de middag rondrit via de Medeo-kloof en gelijknamige dam naar de top van de Kok-Tobe-Kok-Tobe berg in de schilderachtige vallei van het Tien-Shan gebergte. Overnachting in Almaty. 
   
 • Dag 7 Almaty – Amsterdam 
  Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. 
   
  N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud.
Reisleiding

Vladimir Kruchinin


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Vluchten per Turkish Airlines Amsterdam - Nur-Sultan; Almaty - Amsterdam (met overstap in Istanbul)
 • Binnenlandse vluchten
 • Luchthavenbelastingen
 • 1 stuks ruimbagage
 • Accommodatie in lokale **** hotels in Almaty en Nur-Sultan o.b.v. logies & ontbijt
 • Accommodatie in het Molniya of 7 Vetrov hotel in Bajkonoer
 • Deskundige Nederlandssprekende begeleiding door Vladimir Kruchinin
Data en prijzen

7-daags arrangement


 • Vlieg met Turkish Airlines
 • Vladimir Kruchinin

Van 11-10-2020 tot 17-10-2020

3,325.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Modern Japan

Bekijk

Architectuurbiënnale van Venetië

Bekijk