Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Libanon

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Libanon

Bijna een eeuw geleden uitte de beroemde Libanese dichter Khalil Gibran zijn gevoel op papier. “Jij ziet Libanon vol problemen. Ik zie Libanon vol schoonheid. Jouw Libanon is een plaats van intrige en conflict; mijn Libanon is er een van dromerige valleien. Jouw Libanon is in verval, het mijne leeft voor eeuwig”. 

Bovenstaande woorden zouden ook vandaag de dag nog opgaan. Libanon is niet gevrijwaard van enige contradictie. Enerzijds weet het land zich regelmatig in een negatief daglicht geplaatst, anderzijds waait er een vooruitstrevende, frisse wind. 

Hoofdstad Beiroeis een stad van uitersten waar historische pracht en modern vernuft elkaar aanvullen, maar logischerwijs ook staan voor contrasten. Trendy nachtclubs, een stijlvolle boulevard, meerdere wijken waar kunst met een hoofdletter k geschreven mag worden, alsook Ottomaanse moskeeën dragen stuk voor stuk bij aan het multiculturele- en religieuze karakter van de stad. Het recent herbouwde centrum – noodgedwongen na de verwoestingen van de burgeroorlog – herbergt enkele imposante musea en het mausoleum van ex-premier Rafiq Hariri. 

Een verrassende anekdote aangaande Libanon komt tot ons vanuit de Griekse mythologie: Libanon zou de geboorteplaats van Europa zijn. Tijdens een veelzijdige reis door het land nemen we deze bewering onder de loep, maar kijken we ook en vooral naar de openbaringen die op ons pad komen, waaronder het gaaf bewaarde Unesco stadje Baalbek. Voorts komt de Libanese bevolking verrassend uitbundig uit de hoek, proeft u van voortreffelijke wijnen en aanschouwt u spectaculaire architectuur. 

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles