Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Oezbekistan

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Oezbekistan

Oezbekistan was het knooppunt van de legendarische Zijderoute en als zodanig van oudsher een bron van interesse voor vele culturen. In de Oudheid was het land in handen van de Perzen, om later door Alexander de Grote overheerst te worden. Uiteraard mogen de wilde horden van Dzjengis Khan en de angstaanjagende benden Hunnen niet vergeten worden. In de recente geschiedenis brachten ook de Russen hun invloed naar dit land. Door Oezbekistan reizen houdt in dat u de resten van vele culturen kunt bewonderen. 

Tijdens een reis die de oude stad Afrosiab aandoet, kunnen de sporen van de oude cultuur van Sogdië bewonderd worden. De Sogdiërs werden uiteindelijk overwonnen door Alexander de Grote en de roemruchte prinses van de Sogdiërs, Roxane, werd Alexanders vrouw. In het museum van Afrosiab zijn de overblijfselen van de Sogdiërs en de tijd van Alexander de Grote te aanschouwen, waaronder enkele schitterende mozaïeken.

Twee hoogtepunten van onze Oezbekistan reizen zijn de sprookjesachtige steden Samarkand en Boechara. Beide tonen de schoonheid en rijkdom uit de bloeiperiode van de Zijderoute. In Samarkand, ooit de ‘Parel van Oriënt’ genoemd, staan prachtige koranscholen en de veertiende-eeuwse Bibi Hanoemmoskee, maar ook het paleisachtige mausoleum van de machtige krijgsheer Timoer Lenk. In de nabijgelegen necropolis Shahi-Zinda zijn de mooiste mozaïeken van Oezbekistan te vinden. Boechara genoot de bijnaam ‘pilaar van de islam’ en was in het verleden een belangrijk religieus en cultureel centrum. De stad telt vele monumenten van de Werelderfgoedlijst, zoals de Kaljan-minaret, in het verleden een belangrijk baken voor de woestijkaravanen.

In Tasjkent is de meer recente geschiedenis en invloed van Rusland goed terug te vinden, met o.a. Russische stadspaleizen uit de negentiende eeuw. Het Museum voor Schone Kunsten toont niet alleen beroemde tapijten uit Boechara, maar ook een grote collectie Russische en Oezbeekse kunst.

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles