Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Oman

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Oman

Oman is een buitenbeentje in het Midden-Oosten. Men is er wars van excentrieke uitspattingen, eert het historische karakter en koestert de goede vredesverhoudingen. Dankzij de ligging aan de Arabische Zee is Oman altijd een centrum voor handelaars en zeevaarders geweest. Het land kent daardoor een rijk verleden.

Met de komst van Vasco da Gama in 1507 werden er forten aangelegd om zo de handel in de Perzische Golf te controleren. Anderhalve eeuw van aanwezigheid van de Portugezen heeft veel sporen nagelaten. Na de Portugese overheersing maakte Oman deel uit van het Ottomaanse Rijk. In die periode kreeg de VOC een handelspost in de huidige hoofdstad Muscat. Toen de Osmanen waren verdreven, kreeg Oman zijn huidige vorm als sultanaat, al was het nog tot 1971 een Brits protectoraat.

Inmiddels hebben ook moderne invloeden hun intrede gedaan en is er een interessante mix te vinden aan bezienswaardigheden van uiteenlopende aard. Musea, moskeeën, oude stadsmuren met toegangspoorten, paleizen, levendige Oosterse bazaars en Portugese verdedigingswerken wisselen elkaar af. De hoofdstad Muscat ademt een oorspronkelijke sfeer met de grote Sultan Qaboes-moskee en de levendige soek in de wijk Muttrah, waar de smalle steegjes naar oriëntaals kruiden en specerijen geuren en koffiezaakjes goed beeld geven van de lokale cultuur. Nog altijd worden er vaartochten per traditionele dhow aangeboden. Er zijn diverse, interessante musea waaronder het Nationaal Museum en Bait al Zubar. Dat Muscat op zijn eigen manier met de tijd is meegegaan toont het Royal Opera House, een van de belangrijkste muzieklocaties van het land. Nergens in de regio is zo’n klassiek operagebouw te vinden.

Andere historische locaties die het ontdekken waard zijn, zijn de voormalige hoofdstad Nizwa en de omgeving van Salalah in het zuidoosten van Oman. Deze laatste plaats is tevens de geboorteplaats van de huidige sultan Qabous. Het is tevens boeiend de woestijn in te trekken. Voor mooie vergezichten en wadi’s, maar zeker ook voor oude sporen van cultuur zoals bij Ubhar. Deze in het zand verdwenen stad zou reeds 3000 jaar v.Chr,. een florerende handelsstad zijn geweest volgends legendes. Vlakbij een oase zijn ruïnes aangetroffen die het bestaan van deze legendarische stad bevestigen.

 

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles