Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Qatar

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Qatar

Het kleine, Arabische schiereiland Qatar weet ondanks de geringe omvang mondiaal indruk te maken. De schatrijke oliestaat, die tevens aardgas produceert, mag gerust een ‘big spender’ worden genoemd. Luxe wolkenkrabbers en dure auto’s bepalen het straatbeeld. Er gaan ook astronomische bedragen om in diverse sportdisciplines, waaronder voetbal, golf en motorrally’s waardoor Qatar meespeelt in de wereld. Desondanks is het voor reizigers goed betaalbaar.

Voor de natuur hoeft u niet naar Qatar, afgezien van woestijnlandschappen is er nauwelijks flora en fauna. Cultuur des te meer, onder meer in de soeks (traditionele markten). Hoewel ook in Qatar shopping malls zijn te vinden, zijn ze minder extravagant dan in Dubai, al varen er wel Venetiaanse gondels langs juwelierszaken en designwinkels. Het leven in de hoofdstad Doha speelt zich door het droge, hete klimaat overdag deels binnen af waar airconditioning is.

Vanaf maart 2019 is het land een, nieuwe bezienswaardigheid rijker. De Franse architect Jean Nouvel tekende het ontwerp voor het spectaculaire National Museum of Qatar en liet zich inspireren door de woestijnroos. Hij was ook verantwoordelijk voor het Louvre, Abu Dhabi. In het museum wordt de geschiedenis van Qatar van 700 miljoen jaar geleden tot nu gevolgd. Tot de archeologische en erfgoedobjecten behoren manuscripten, documenten, foto's, sieraden, kostuums en het pareltapijt van Baroda, geborduurd met meer dan 1,5 miljoen parels en versierd met smaragden, diamanten en saffieren. In de haven van de stad ligt het architectonisch in het oog springende Museum van Islamitische Kunsten.

 

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles