Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 62 of maak een afspraak

Dubai en omgeving

Vertrekgarantie
Nederlandstalige reisbegeleiding
Luxe hotels
Complete ontzorging

Dubai en omgeving

Verenigde Arabische Emiraten

 • Prijsindicatie € 1.795 p.p.
 • Voor 6 dagen
Data en prijzen

Thema

Architectuur

Vertrekperiode

November
Reisbeschrijving

Dubai en omgeving

Wegens grote belangstelling herhalen wij de kunst- en architectuurverkenning naar de Arabische emiraten Abu Dhabi, Dubai en Sharjah. In het onlangs geopende museum Louvre Abu Dhabi van Jean Nouvel staan we oog in oog met kunstwerken uit vele culturen, misschien tegen die tijd ook de Salvator Mundi van Leonardo da Vinci – het duurste schilderij ooit verkocht.

Programma

 • 1e dag – dinsdag 19 november
  Heenreis
  In de middag vertrek per Emirates Airlines lijndienst van Amsterdam naar Dubai, waar we ons na aankomst, kort na middernacht lokale tijd, installeren in een eersteklas centraal gelegen hotel. 

 

 • 2e dag – woensdag 20 november
  Dubai
  Dubai staat bekend als hypermoderne stad met glimmende wolkenkrabbers en enorme, luxe shopping malls. Maar in het Dubai Museum in het Al Fahidi fort uit 1787 maken we ook kennis met de rijke geschiedenis van Dubai. Met exposities, interactieve tentoonstellingen en een overzicht van de enorme groei die Dubai de laatste twintig jaar heeft meegemaakt. We maken een privé boottocht over Dubai Creek langs de haven en de oude wijk Bastakiya. We rijden langs de Dubai Grand Mosque en bezoeken de daarachter gelegen straatjes van de oude Bur Dubai Old Souq. Welkomstdiner in een lokaal restaurant te Dubai.

 

 • 3e dag - donderdag 21 november
  Abu Dhabi
  In de ochtend vertrekken we van het hotel met een luxe bus naar Abu Dhabi, waar we de beroemde Sheikh Zayed Grand Mosque, de grootste moskee in de Verenigde Arabische Emiraten, bezoeken. De schitterende binnenplaats van de moskee bestaat uit volledig wit marmer en is prachtig versierd met bloemmotieven, bladgoud en edelstenen. Vervolgens rijden we naar het Louvre Abu Dhabi op Saadiyat Island – het eiland van geluk- aan de Perzische Golf. In dit fabelachtige museum met zijn enorme, zilvergrijze koepel van sterarchitect Jean Nouvel worden honderden kunstwerken van topniveau uit alle culturen getoond. 

 

 • 4e dag – vrijdag 22 november
  Dubai
  Aan het eind van de ochtend vertrekken we naar het gloednieuwe Jameel Arts Center voor moderne en hedendaagse kunst op een eilandje aan de Dubai Creek. In de middag een bezoek aan de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld en we bekijken de spectaculaire Dubai fonteinenshow.

 

 • 5e dag – zaterdag 23 november
  Sharjah
  Vandaag beginnen we onze kunsthistorische verkenning met een bezoek aan het nabijgelegen Sharjah, de culturele hoofdstad van de emiraten. Het emiraat heeft nog een historisch centrum en veel cultureel erfgoed met veel bijzondere gebouwen, forten en moskeeën. In het volledig gerestaureerde, autovrije Heritage district bezoeken we het Sharjah Museum van de Islamitische Beschaving en het Sharjah Museum of Modern Art met een bijzondere collectie moderne en hedendaagse Arabische kunst. Een onderscheidend monument in Sharjah is de grote overdekte Souq Al Arsah, de oudste markt in deze regio, met een keur aan Perzische tapijten, kelims, kruiden en textiel. Terug in Dubai verkennen we de Alserkal Avenue met zijn vele galeries, het privé museum voor hedendaagse kunst Salsali en het recent geopende Concrete Project Space van de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Afscheidsdiner. 

 

 • 6e dag – zondag 24 november
  Dubai en terugreis
  De ochtend is ter vrije besteding. De terugreis per Emirates Airlines-lijndienst naar Amsterdam begint omstreeks 15.00 uur. Aankomst ca. 20.00 uur lokale tijd. 
Reisleiding

Karel Ankerman


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Internationale vluchten met Emirates Airlines
 • Luchthavenbelastingen à € 50,- p.p.
 • Alle vervoer zoals aangegeven in het programma
 • 5 hotelovernachtingen
 • Ontbijten en 2 diners 
 • Excursies volgens programma
 • Entreegelden

*Voor overige informatie over standaard inbegrepen en niet-inbegrepen onderdelen in de reissom, zie de Reisvoorwaarden op deze site.

Data en prijzen

6-daags arrangement


 • Vlieg met Emirates Airlines
 • Karel Ankerman

Van 19-11-2019 tot 24-11-2019

1,795.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Het stijlvolle Engelse landleven

Bekijk

Valencia en omgeving

Bekijk