Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Expo en kunstreis naar Dubai & Doha

Bezoek Expo 2020
Verkenning van Katara Cultural Village
Rondleiding door het Nationaal Museum van Jean Nouvel

Expo en kunstreis naar Dubai & Doha

Verenigde Arabische Emiraten - Qatar

 • Prijsindicatie € 3.295 p.p.
 • Voor 7 dagen
Data en prijzen

Thema

Architectuur

Vertrekperiode

November
Reisbeschrijving

Expo en kunstreis naar Dubai & Doha

Dubai is in 2020 als eerste stad in de Golfregio het toneel van een wereldtentoonstelling, de Expo 2020 'Connecting Minds - Creating the Future' (met de subthema’s: ‘Opportunity, Mobility and Sustainability’). Er zullen’ ca. 200 landen aan deze 35e wereldtentoonstelling deelnemen. 
Een van de trekpleisters wordt het Nederlandse Paviljoen, een ontwerp van KOSSMANN.DEJONG, waarin de vereniging van water, energie en voedsel de leidraad is – om de omgang hiermee in de Golfregio te helpen verbeteren. Andere interessante paviljoens zullen onder meer zijn: 
 

 • Het VAR-paviljoen van Santiago Calatrava 
 • Het Duurzaamheidspaviljoen (Sustainability) van Nicholas Grimshaw 
 • Het Mobiliteitspaviljoen van Norman Foster. 

 
Het thema van deze reis is niet alleen Expo 2020, maar allerlei hoogstandjes van de buitengewone architectuur van de twee Golf-parels Dubai en Doha. In Dubai gaat de reisroute langs de iconische wolkenkrabber Boerj Khalifa, met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld, het Jumeirah Beach Hotel, dat op een golf lijkt, de driehoekige punten van de Jumeirah Emirates Towers Hotel. De architectonische diversiteit, van de Dubai Frame, de Dubai Eye (reuzenrad), de Aquaventure tot de majestueuze moskeeën en schitterende moderne soeks is bewonderenswaard. 
Jowa Kis-Jovak zal vertellen over bestaande en nieuwe projecten in Dubai, zoals het grootste reuzenrad ter wereld, stadsuitbreidingen als Dubai Creek en Mohammed bin Rashid City. In Doha staan op het programma o.a.bezoeken aan Katara Cultural Village, het splinternieuwe, spectaculaire Nationaal Museum van Jean Nouvel (2019) en het Mathaf Museum voor Arabische Moderne Kunst. En nog meer architectuurparels worden bekeken, zoals het Museum voor Islamitische Kunst van I.M. Pei (2008) en de Nationale Bibliotheek van Rem Koolhaas. 

Programma

 • Dag 1 vrijdag 6 november Dubai  
  Aankomst op de luchthaven van Dubai en transfer naar hotel. Overnachting in Dubai.  

 • Dag 2 zaterdag 7 november Dubai  
  Na ontbijt stadstour van Dubai, onder andere met stop bij de Boerj Al Arab, het Jumeirah Beach Hotel, Blue Waters Island met Dubai Eye (nog niet open), de (jacht)haven van Dubai, Cayan Tower en per metro van Palm Jumeira Island naar Atlantis Aquaventure Station. De bekendste villawijk van Dubai is De Palm, een kunstmatig eiland in de vorm van een palmboom, aangelegd door het Nederlandse baggerbedrijf Van Oord. Alles hier ademt het Vierde Gebod van sjeik Al Machtoum: ‘Drie Factoren Bevorderen Groei’. De Palm bevat een Disneykasteel, gloednieuwe huizen als in het antieke Jemenitische Rijk van Sheba en een 21ste-eeuwse poort in Taj Mahal-stijl. 
  Lunch in restaurant in de Soek Madinat Jumeirah. 
  Na de lunch een kort bezoek aan Dubai Design District met het Box Park, een complex met hippe cafés, restaurants en winkels, en het Jumeirah Emirates Towers Hotel. Vervolgens naar het stadscentrum voor bezoek aan het hoogste gebouw ter wereld (828 m), de Boerj Khalifa; het Dubai Frame, de nieuwste attractie in Dubai: een gouden gebouw van twee 150 meter hoge torens, verbonden door een 93 meter lange brug; en langs het Za’abeel Paleis van de emir. Overnachting in Dubai.  

 • Dag 3 zondag  8 november Dubai EXPO  
  Hele dag door de wereldtentoonstelling, met bezoek aan de Nederlandse paviljoen, ontworpen door Expomobilia, Kossmann.dejong, V8 Architects and Witteveen+Bos en het VAR-Paviljoen van Santiago Calatrava en meer, indien de tijd toelaat. Vrije tijd voor lunch en diner. Overnachting in Dubai. 

 • Dag 4 maandag 9 november Dubai EXPO  
  Hele dag door de wereldtentoonstelling, met bezoeken aan het Sustainability Pavilion van Nicholas Grimshaw, het Mobility Pavilion van Norman Foster en eventueel het Oostenrijks paviljoen.  Vrije tijd voor lunch en diner.
  Overnachting in Dubai.
   

 • Dag 5 dinsdag 10 november Dubai - Doha  
  Na ontbijt transfer naar de luchthaven voor vlucht naar Doha, met overstap. Na aankomst op de luchthaven van Doha, bezoek aan Katara Cultural Village, een vooral cultuurgerichte voorstad van Doha met galeries, de opera , parken en monumentale kunstwerken rond het amfitheater, een mengeling van Grieks-Romeinse en islamitische architectuur. Transfer naar hotel. Overnachting in Doha.   

 • Dag 6 woensdag 11 november Doha 
  Bezoek met Engelstalige gids aan het Mathaf, het Museum voor Arabische Moderne Kunst van de afgelopen 150 jaar, gevolgd door een kort bezoek aan de Nationale Bibliotheek, een iconisch ontwerp van Rem Koolhaas. Vervolg van de tour langs het Msheireb Museum, een project van vier historische huizen, en bezoek aan de Al Fanar Moskee met het Qatar Islamitisch Cultureel Centrum. 
  Bezichtiging, van buitenaf, van het Museum voor Islamitische Kunst van I.M. Pei, in 2008 de eerste van de lange reeks cultuurpaleizen in Qatar, met de sculptuur 7 van Richard Serra, geïnspireerd op een minaret in Irak. Lunch en rondleiding in het Nationaal Museum van Jean Nouvel, geopend in 2019 en geïnspireerd op een woestijnroos. 


   
 • Dag 7 donderdag 12 November 2020 Doha - Amsterdam 
  Transfer naar de luchthaven van Doha langs het Sheikh Faisal Museum (fotostop) en vertrek naar Amsterdam. 

  Programmavolgorde en -onderdelen onder voorbehoud van wijzigingen. 
Reisleiding

Jowa Imre Kis-Jovak


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Vluchten Amsterdam - Dubai; Doha Amsterdam per Turkish Airlines (met overstap in Istanbul) 
 • Vlucht Dubai - Doha per Oman Air
 • Luchthavenbelastingen (ca. €315,- per persoon)
 • 1 stuks ruimbagage
 • verblijf in lokale ****-hotels o.b.v. logies & ontbijt
 • Lunch op dag 2 & 6
 • Diner in Katara Cultural Village
 • Vervoer en entrees conform programma
 • Engelssprekende lokale gidsen 
 • Deskundige Nederlandstalige begeleiding door Jowa Imre Kis-Jovak 
Data en prijzen

7-daags arrangement


 • Bezoek Expo 2020
 • Begleiding door architect en tentoonstellingmaker Jowa I. Kis-Jovak

Van 01-12-2021 tot 07-12-2021

3,295.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Van Burgos naar Valencia

Bekijk

Praag en Karlovy Vary

Bekijk