Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

België

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

België

Van Vlaamse primitieven tot fin-de-siècle

Onze zuiderburen zijn een geliefde bestemming voor dagtochtjes en korte reizen. De Vlaamse kunststeden Brugge en Gent lenen zich bij uitstek voor een kort bezoek. Brugge en Gent waren in de middeleeuwen welvarende handels- en kunstcentra. De rijkdom uit die periode is nog altijd goed te zien aan de historische bouwwerken in de binnensteden. De musea tonen de hoogtepunten van de Vlaamse primitieven en de Lathemse School, die hun inspiratie haalden uit het Leielandschap.

Tijdens een reis naar België heeft het vaak zo zakelijke Brussel eveneens verrassend veel te bieden. In de schaduw van de kantoorkolossen van de Eurocreatie treffen we hoogtepunten van 19e-eeuwse architectuur en decoratiekunst. Te denken valt aan het Hortamuseum, in het huis en atelier van Victor Horta, gebouwd toen de art nouveau op zijn hoogtepunt was. Of Maison Cauchie, van ontwerper en architect Paul Cauchie, en het fin-de-siècle Hotel Metropole tonen de grandeur van deze stijl. Maar ook het vermaarde Hotel Solvay, door architect Victor Horta gebouwd en ingericht, is een bezoek waard. Het is thans privé-eigendom en de enige woning waar oorspronkelijk Horta-meubilair in de ruimte staat waarvoor het ontworpen werd. Slechts bij uitzondering opent het zijn deuren voor bezoekers. In de hoofdstad van België kan de museumliefhebber zijn hart ophalen bij de Musea op de Kunstberg, met gewaardeerde musea voor oude kunst en moderne kunst, van fin-de-siècle tot Magritte.

Tot slot past ook Antwerpen in dit rijtje kunststeden in België. Reizen en bezoekjes aan deze stad tonen bijvoorbeeld wereldberoemde kunstwerken, zoals Pieter Bruegels 'Dulle Griet' in het museum Mayer van den Bergh. Meesterwerken van Rubens hangen in het Rubenshuis en de Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal.

 

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles