Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Bulgarije

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Bulgarije

Bulgarije is een beetje in de vergetelheid geraakt in het moderne Europa. Het is desondanks een van de oudste landen met een rijke geschiedenis. Door de strategische ligging aan de Zwarte Zee oefenden zowel het Byzantijnse en Ottomaanse Rijk als de Sovjet-Unie invloed uit. Tijdens de Balkanoorlogen en de Eerste Wereldoorlog zag Bulgarije zowel grond verdwijnen als toegevoegd worden.
Het land heeft diverse UNESCO werelderfgoed nominaties. In de hoofdstad Sofia prijkt de Boyana kerk met die eervolle vermelding. Het maakt deel uit van een complex van 35 forten en vestigingen die tezamen het verdedigingssysteem van de stad Sredets, zoals de Slavische Bulgaren Sofia noemden, vormden. De Boyana kerk is versierd met 13-eeuwse fresco’s en wordt gezien als een van de meest complete en gaaf bewaard gebleven monumenten van Oost-Europese middeleeuwse kunst. Het meest opvallende bouwwerk is de Alexander Nevski-kathedraal.
Een andere culturele blikvanger ligt zuidelijker in het land. Het Rila klooster speelde een belangrijke rol in het spirituele en sociale leven van middeleeuws Bulgarije. Het monument is een karakteristiek voorbeeld van de Bulgaars renaissance (18e en 19e eeuw) en symboliseert de bewustwording van een Slavische culturele identiteit na eeuwen van bezetting. Heel bijzonder is ook de Thracische tombe van Kazanlak. Het graf dateert uit de Hellenistische periode en is versierd met wandschilderingen van de Thracische begrafeniscultuur en bijbehorende uitvaartrituelen. Het werd het pas in 1944 ontdekt op de top van een heuvel in de buurt van Seuthopolis, de hoofdstad van de  Thracische Koning Seuthes III.
Een van de oudste steden van het land is eveneens zeer bezienswaardig. In Plovdiv lieten de Romeinen sporen na zoals te zien is bij de indrukwekkende ruïne van het Romeinse theater. Ook de monumentale huizen bezorgende het de titel van culturele hoofdstad in 2019.

 

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles