Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Denemarken

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Denemarken

Denemarken, dat tezamen met de Faeröer en het immense Groenland het Koninkrijk Denemarken vormt, was aan het begin van het vorige millennium de zeevarende macht van Europa. Tijdens de tijd van de Vikingen en eerste christelijke koningen, waarvan Harald Blauwtand de beroemdste, breidden de landsgrenzen gestaag uit.  Door hun strategische ligging tussen de Noord- en Oostzee stonden de Deense gebieden door de eeuwen heen ook voortdurend in de belangstelling van diverse mogendheden. Het is aannemelijk dat de ‘bemoeienis’ die hieruit voortvloeide ertoe heeft geleid dat Denemarken qua omvang heel wat kleiner is uitgevallen. Gebieden in het huidige zuiden van Zweden en noorden van Duitsland behoorden namelijk tot enkele eeuwen geleden toe aan Denemarken. Vandaag de dag is Denemarken net iets groter dan Nederland.

Culturele bloei in het begin van de 19e eeuw luidde de Deense Gouden Eeuw in, waarin kunst een realistische stijl vertegenwoordigde, ingegeven door het neoclassicisme enerzijds en de Romantiek anderzijds. De term Gouden Eeuw is overigens ietwat misplaatst, daar de periode van culturele voorspoed en artistieke prestaties ‘slechts’ 35 jaar duurde. Interessante moderne kunst bewijst echter dat de opleving tijdens de Deense Gouden Eeuw niet het laatste wapenfeit was op kunstgebied.

Kopenhagen, sinds het jaar 2000 met de Sontbrug verbonden met Zweedse overbuurman Malmö, is een kleurrijke en architectonisch hoogstaande stad. De haven weet daarnaast met een geheel eigen stijl te imponeren. De historische binnenstad, oude pakhuizen en keur aan musea dragen eveneens bij aan de enorme diversiteit en maken dat Kopenhagen met recht de trotse hoofdstad van Denemarken is.

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles