Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Duitsland

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Duitsland

De dramatische geschiedenis verscheurde onze oostenburen tot 1989 in het vrije Westen en het communistische Oosten. Sinds de ‘Wende’ zijn Oost-Duitsland en Oost-Berlijn weer toegankelijk en maakt het gebied een ongekende bloei door. De dynamische hoofdstad heeft sinds de jaren ‘90 van de vorige eeuw een ware metamorfose ondergaan. Verbluffend zijn de hoogstandjes van de nieuwe architectuur, maar even imponerend zijn de gerestaureerde ‘klassiekers’. In Berlijn ligt de geschiedenis letterlijk op straat, met de loop van de Berlijnse Muur nog altijd duidelijk aangegeven. De Brandenburger Tor, de monumentale Stalinallee, het Stasi-hoofdkwartier aan de Normannenstrasse en de geheime gevangenis Hohenschönhausen vertellen het verhaal van het leven ten tijde van de DDR. Berlijn is echter ook een stad van vermaarde musea als de Alte Nationalgalerie, het Neues Museum en het Pergamonmuseum, met de beroemde Ishtarpoort uit Babylon. Unter den Linden en de Hackesche Höfe nodigen intussen uit tot slenteren langs de vele winkels en terrasjes. Ook Dresden kende een dramatische geschiedenis, met als dieptepunt de zware bombardementen van februari 1945. Inmiddels tonen de Frauenkirche, het Residentieslot en de Zwinger weer trots het verleden van de Saksische hoofdstad.

Het land weet de kunstliefhebber te bekoren in onder meer de Beierse hoofdstad, de grootste deelstaat van Duitsland. München barst haast uit zijn voegen door zijn enorme kunstcollecties. De Alte en Neue Pinakothek, de Glypothek, het Lenbachhaus met kunst van Der Blaue Reiter, en de Sammlung Shack, een ongekend aanbod aan verschillende kunststromingen. Samen met Stuttgart vormt ze ook nog eens het centrum van de Duitse auto-industrie. BMW, Mercedez-Benz, Porsche en Audi tonen hier de historie en toekomst van deze prestigieuze automerken, met prachtige musea. En wat te denken van de monumenten van Bauhaus in Dessau, de historische binnensteden van Aken en Magdeburg, het Romeinse verleden van Trier en Keulen, en de Hanzegeschiedenis van de noordelijke havenplaatsen? Boeiend zijn de tentoonstellingen over de Romeinse cultuur aan de limes, de Romeinse rijksgrens en de kunstmanifestaties in Berlijn, Frankfurt, Bonn en Düsseldorf. Een apart hoofdstuk vormt de architectuur. De nieuwe musea overal in het land zijn niet alleen interessant om de collecties, maar bovenal om de indrukwekkende architectuur.

Duitsland is tevens het land waar grote componisten woonden en werkten en biedt derhalve een overweldigend aanbod aan muziek. Steden zoals Bonn, Baden-Baden, Würzburg, München, Berlijn, Dresden en Leipzig zijn een begrip in de internationale muziekwereld en beroemde musici geven er regelmatig acte de présence.

 

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles