Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Aken

Deskundige Nederlandstalige reisbegeleiding
Bezoek aan drie grote tentoonstellingen
De indrukwekkende schatkamer van de Aachener Dom

Aken

Duitsland

 • Prijsindicatie € 420 p.p.
 • Voor 2 dagen
Data en prijzen

Thema

Kunst

Vertrekperiode

Oktober
Reisbeschrijving

Aken

In 1520 reizen twee belangrijke historische figuren naar Aken: Karel V (1500-1558) die in de kathedraal ceremonieel tot Rooms koning wordt gekroond na de dood van zijn grootvader Maximiliaan I in 1519, en Albrecht Dürer (1471-1528), een van de grootste kunstenaars van zijn tijd. Drie grote tentoonstellingen brengen hulde aan deze historische ontmoeting tussen kunstenaar en vorst.

Programma

 • 1e dag – vrijdag 16 oktober 
  Dürer in Aken
  Om 09.15 uur vertrek per touringcar vanaf het NS-station Utrecht, via Eindhoven, naar Aken. Onderweg krijgt u een inleiding over de historische achtergrond. In Aken installeren we ons in het eersteklas, centraal gelegen hotel Aquis Grana. In de middag bezoeken we de tentoonstelling Dürer was hier – een reis wordt legende’ in het historische Suermondt Ludwig Museum. De omvangrijke tentoonstelling belicht Dürers reis door de Bourgondische Nederlanden (1520-1521) die de  renaissancekunstenaar zelf beschreef in reisnotities en tekeningen. Tijdens zijn reis ontmoette Dürer beroemde Vlaamse kunstenaars, zoals Bernard van Orley, Joachim Patinir en Jan Provoost. Ruim 100 prenten en schilderijen van Albrecht Dürer geven een goed beeld van de boeiende periode waarin de kunstenaar leefde, en van het werk van zijn tijdgenoten. De tentoonstelling omvat bruiklenen niet alleen uit Duitse musea, maar ook uit de belangrijke Europese en Amerikaanse collecties.

  Tijdens ons daaropvolgende bezoek aan de Dom van Aken zien wij ondermeer de troon van keizer Karel de Grote (748-814), waarop Karel V tot Rooms koning werd gekroond en we bezoeken de imponerende schatkamer. Diner in een goed restaurant.

 • 2e dag - zaterdag 17 oktober 
  De kroning van Karel V 
  Ons eerste bezoek vandaag is aan het Centre Charlemagne in het Neues Stadtmuseum met de tentoonstelling De gekochte keizer – de kroning van Karel V en de veranderende wereld. U beleeft er de wereldwijde carrière van de keizer van het Habsburgse rijk waarin de zon nooit onderging. In het historische stadhuis tegenover de Dom zien we vervolgens de plaats waar het kroningsfeestmaal plaatsvond in 1520. De middag is ter vrije besteding. Een interessante optie is een bezoek aan de tentoonstelling Bon Voyage in het Ludwig Forum over reizen van hedendaagse kunstenaars. Voor liefhebbers van stijlkamers en wooncultuur is er het Coevenmuseum. Na een afscheidsdrankje begint in de loop van de middag de terugreis via Eindhoven naar Utrecht. Aankomst ca. 19.30 uur.

N.B. Programmaonderdelen en -volgorde zijn onder voorbehoud.

Reisleiding

Dr. Sophie Oosterwijk


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Alle vervoer zoals aangegeven in het programma
 • 1 overnachting
 • 1 ontbijt & 1 diner 
 • Excursies volgens programma
 • Entreekosten

 

Data en prijzen

2-daags arrangement


 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • drs. Sophie Oosterwijk

Van 16-10-2020 tot 17-10-2020

420.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Mythisch, maar verdeeld eiland

Bekijk

De Achterhoek

Bekijk