Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Bonn

Groots muziekprogramma
2 Tentoonstellingen verwant aan Beethoven
Bezoek aan het geboortehuis van Beethoven

Bonn

Duitsland

 • Prijsindicatie € 1.250 p.p.
 • Voor 5 dagen
Data en prijzen

Thema

Muziek

Vertrekperiode

Augustus
Reisbeschrijving

Bonn

Bonn, de stad waar Ludwig van Beethoven 250 jaar geleden het levenslicht zag, heeft de viering van het jubileumjaar naar 2021 uitgesteld. We bezoeken de stad met de speciaal aan Beethoven gewijde tentoonstellingen en beleven er twee avonden met vier van zijn symfonieën, waarin alle aspecten van zijn kunst en kunde naar voren zullen komen.

Programma

 • 1e dag – vrijdag 20 augustus 
  Heenreis
   
  Per comfortabele touringcar vertrekken we om middaguur van Utrecht CS, met extra opstapplaats Arnhem CS, naar Bonn. We logeren er in het eersteklas, goed gelegen hotel Hilton. En passant bekijken wij het Robert Schumann huis. Schumann was ook een van de ‘crowdfunders’ voor het Beethoven standbeeld dat wij later deze reis gaan bekijken. Tijdens de borrel heffen wij het glas op Ludwig en genieten van ons welkomstdiner. 

 

 • 2e dag – zaterdag 21 augustus
  ‘Beethoven toen en nu’ en ons eerste concert 
  Wij hebben al een dronk uitgebracht, maar natuurlijk willen we nu ook zien waar Beethoven geboren is! Daarom beginnen wij de ochtend met een bezoek aan zijn geboortehuis, waar ook nog een speciale tentoonstelling, gewijd aan Leonard Bernstein, te zien is. Na de lunch gaan we op eigen gelegenheid naar een aan Beethoven gewijde tentoonstelling in het Universiteitsmuseum. Om vier uur verzamelen we voor een inleiding over de Vierde en Zesde Symfonie, de Pastorale. Na het diner horen we hen, gespeeld door de Hongaarse Nationale Filharmonie o.l.v. Stefan Soltesz. De concerten zullen in het World Conference Center gespeeld worden. 

 

 • 3e dag - zondag 22 augustus 
  Re-enactment en ons tweede concert 
  Op de Münsterplatz beleven we het historisch naspelen van de onthulling van het Beethoven- monument in 1845, omlijst met muziek. Zoals gezegd: ook Schumann droeg een steentje bij! Na de lunch gaan we op eigen gelegenheid naar het Kunstmuseum Bonn, waar een tentoonstelling te zien is van jonge, moderne kunstenaars uit de hele wereld die zich hebben laten inspireren door “Sound and Silence”, de geschiedenis van Beethoven in een notendop. Om 16.00 weer een klasje, dit keer over de nog sterk aan Haydn verwante, zelden gespeelde Eerste Symfonie. En daarna, als klapstuk van de avond en van onze concerten: de Derde Symfonie, de Eroïca. Het werd dan wel niet een eerbetoon aan Napoleon, maar heroïsch is deze symfonie wel degelijk. Bijna een uur lang Beethoven op de toppen van zijn kunnen, triestheid in de marche funèbre maar een spetterend, hoog te paard gezeten eind van de finale. 

 

 • 4e dag – maandag 23 augustus 
  Bonn en Drachenfels 
  We maken een ochtendwandeling onder deskundige lokale leiding langs de plekken verbonden met de grote componist. Na de middag maken we een rit per touringcar langs de Rijn naar de rots Drachenfels. We bezoeken de kleine Nibelungenhalle met romantische kunst. We sluiten de dag af met een proeverij en diner in een lokaal wijnlandgoed. Tenslotte hebben we vanavond geen muziek meer! 

 

 • 5e dag – dinsdag 24 augustus 
  Terugreis
   
  Omstreeks 10.00 uur begint de terugreis per touringcar vanuit Bonn. We hopen zo rond 14.00 uur in Utrecht CS (via Arnhem) te zijn. In de bus kunnen we nog heerlijk napraten over alles wat we hebben gehoord en gezien. 

 

N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud.

Reisleiding

Dr. Eveline Nikkels


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Alle vervoer zoals aangegeven in het programma
 • 4 hotelovernachtingen
 • Ontbijten en diners 
 • Excursies volgens programma
 • Wijnproeverij
 • Entreegelden
 • Toegangskaarten tot 2 concerten
Data en prijzen

5-daags arrangement


 • Dr. Eveline Nikkels
 • Vervoer per touringcar

Van 20-08-2021 tot 24-08-2021

1,250.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Schubertiade Schwarzenberg

Bekijk

Leipzig Mahler Festival

Bekijk