Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Bonn

Vertrekgarantie
Groots muziekprogramma
Tentoonstelling Beethoven, Welt.Bürger.Musik
Bezoek aan het geboortehuis van Beethoven

Bonn

Duitsland

 • Prijsindicatie € 1.175 p.p.
 • Voor 4 dagen
Data en prijzen

Thema

Muziek

Vertrekperiode

Maart
Reisbeschrijving

Bonn

Bonn, de stad waar Ludwig van Beethoven 250 jaar geleden het levenslicht zag, biedt in dit jubileumjaar een groots muziekprogramma. We bezoeken de stad met de speciaal aan Beethoven gewijde tentoonstellingen en wij beleven er drie grootse concerten.

Programma

 • 1e dag – donderdag 19 maart, heenreis en Antonini
  Na een comfortabele treinreis van Amsterdam, Utrecht en Arnhem reizen we met een korte overstap in Düsseldorf, naar Bonn. We logeren er in het eersteklas, goed gelegen hotel Ameron Königshof. Vanmiddag krijgt u de inleiding tot het eerste concert van de reis. Onder leiding van Giovanni Antonini hoort u het MusicAeterna orkest van de Perm Opera met de Eerste en Derde Symfonie van Ludwig van Beethoven. Na het diner wandelen we naar het nabij ons hotel gelegen operatheater.

 • 2e dag – vrijdag 20 maart, Bonn en Kit Armstrong
  Een ochtendwandeling onder deskundige lokale leiding door de prachtige stad wordt besloten met een bezoek aan het geboortehuis van Beethoven. De geheel nieuwe presentatie biedt meer dan 200 objecten, manuscripten, instrumenten en portretten. Daarbij audiovisuele beelden en geluiden van historische muziekinstrumenten, lezingen en films. Na inleiding en diner gaan wij naar het operatheater voor het concert met pianist Kit Armstrong en het orkest van de opera Bonn o.l.v. Dirk Kaftan. Het concert dat begint met Monadologie XXXIV …… Loops for Ludvik van Bernhard Lang, wordt gevolgd door Beethovens Derde Pianoconcert en eindigt met de Vierde Symfonie van Johannes Brahms. Wat de Loops for Ludvik betekenen is een verrassing! Beethoven schreef vijf pianoconcerten, waarvan slechts één, het derde, in mineur. In het langzame middendeel horen we al sporen van de late(re) Beethoven met haar bezonnenheid en intimiteit. De Vierde Symfonie van Brahms is net zo contrapuntisch van opbouw als de late strijkkwartetten van Beethoven.

 • 3e dag – zaterdag 21 maart, Bundeskunsthalle en Currentzis
  Vandaag bezoeken we de belangrijke tentoonstelling Beethoven, Welt.Bürger.Musik die de Bundeskunsthalle in samenwerking met het Beethovenhuis organiseert. Met op de achtergrond de historische gebeurtenissen in de woelige tijden, worden de belangrijke levensfasen van de componist getoond. Na inleiding en diner beleeft u het hoogtepunt van deze muziekreis, Beethovens Negende Symfonie, met haar oproep: “Alle Menschen werden Brüder.” Dit was nog nooit vertoond: een symfonie die eindigt met solisten en een koor. Maar het is niet alleen om het laatste deel dat deze symfonie tot de absolute top van de muziekcultuur hoort. Het adagio lijkt ons op vleugelen mee te voeren naar hemelse sferen waar bijzondere akkoorden door de engelen lijken te worden geblazen. Een prachtige afsluiting en een kolfje naar de hand van ‘opera dirigent’ Currentzis.

 • 4e dag – zondag 22 maart, Bonn en terugreis
  De ochtend is vrij om het gezellige centrum van de stad verder te verkennen of om langs de mooie Rijnpromenade te flaneren. Omstreeks 14.00 uur begint de terugreis per ICtrein van Bonn met een overstap in Keulen naar Utrecht en Amsterdam.
Reisleiding

Dr. Eveline Nikkels


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Retour per IC-trein van Amsterdam, Utrecht, Arnhem naar Bonn
  Toeslag eersteklas op aanvraag
 • Alle vervoer zoals aangegeven in het programma
 • 3 hotelovernachtingen
 • Ontbijten en diners 
 • Excursies volgens programma
 • Entreegelden
 • Toegangskaarten tot 3 concerten
Data en prijzen

4-daags arrangement


 • Dr. Eveline Nikkels
 • Retour per IC-trein

Van 19-03-2020 tot 22-03-2020

1,175.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Verona

Bekijk

Styriarte Festival in Graz

Bekijk