Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Leipzig Mahler Festival

Vertrekgarantie
Leipzig in het teken van Gustav Mahler
Deskundige, Nederlandstalige begeleiding
Vijf concerten van wereldklasse in het Gewandhaus

Leipzig Mahler Festival

Duitsland

 • Prijsindicatie € 1.430 p.p.
 • Voor 5 dagen
Data en prijzen

Thema

Muziek

Vertrekperiode

Mei
Reisbeschrijving

Leipzig Mahler Festival

Gustav Mahler heeft maar kort in Leipzig gewerkt, maar hier kreeg hij bekendheid door afwerking en opvoering van Von Weber’s opera Die drei Pintos en componeerde hij zijn Eerste Symfonie. Het Gewandhausorchester in Leipzig ontvangt een pleïade aan wereldklasse artiesten en biedt uitvoeringen waarvan we maar liefst vijf symfonieën zullen horen.

Programma

 • 1e dag – vrijdag 14 mei
  Heenreis en eerste inleiding
  Na een korte vlucht per KLM-lijndienst van Amsterdam naar Dresden, reizen we per touringcar naar Leipzig, waar we onze intrek nemen in het eersteklas Parkhotel. Na de eerste inleiding en het welkomstdiner gaan we naar de Grosser Saal, waar onder leiding van Andris Nelsons de 2e symfonie het festival zal starten. De tweede symfonie, die de zo toepasselijke naam “Auferstehung” draagt, heeft een prachtig ‘programma’ dat loopt van ‘Totenfeier’ naar ‘Auferstehung’, de weg dus van Dood naar Herrijzenis. Als het slotkoor inzet met ‘Sterben werd ich um zu leben’ gevolgd door ‘Auferstehen’ is er niemand in de zaal die niet met een brok in de keel zit! 

 • 2e dag – zaterdag 15 mei 
  Leipzig en ‘De 5e’
   
  Tijdens een stadswandeling onder deskundige leiding zien wij onder meer het Operahuis en de Gustav Mahler villa. Daarna, tijdens een bezoek aan het Grassi Museum, krijgt u een goed overzicht van het rijke muziekleven van Leipzig. In de middag verzamelen wij voor de inleiding tot de vijfde symfonie. Met deze symfonie betreden we een nieuwe wereld van Mahler. Geen gezongen teksten meer, zoals in 2,3 en 4 het geval was (ook een soort programma!), maar een zuiver instrumentale symfonie waar we echter toch lied suggesties kunnen horen, onder andere uit de ‘Rückertlieder’ die de opmaat zullen vormen voor dit concert. Het wordt ook een soort weerzien, want ons eigen Concertgebouworkest onder leiding van Fabio Luisi zit op het podium! (solist Peter Mattei). En wat zullen de strijkers ‘zingen’ in het Adagietto? 

 • 3e dag – zondag 16 mei
  ‘De Tragische' en ‘de 9e’
  Vandaag een opwindende dag, want we krijgen twee symfonieën welke beide een zeer dramatische inhoud bevatten. We beginnen na het ontbijt met een inleiding tot de Zesde Symfonie die de naam ‘de Tragische’ heeft gekregen, omdat zij als enige van alle Mahler symfonieën in de mineur begint én eindigt! Geen verlossing maar een beukende pauk in een verglijden van de majeur naar de mineur, voorafgegaan door twee beukende hamerslagen. Aansluitend beleven we deze symfonie onder leiding van Simon Rattle. Om in de Mahler sfeer te blijven, bezoeken wij het Museum van Beeldende Kunsten met haar prachtige romantische Caspar David Friedrich tentoonstelling, voordat we ons gaan opmaken voor de inleiding tot vanavond. De Negende Symfonie (uitgevoerd door Berliner Philharmoniker met Kiril Petrenko op de bok) is de laatste voltooide symfonie van Mahler. Volgens Willem Mengelberg staat zij geheel in het teken van ‘afscheid nemen’. In totale verstilling lijkt Mahler ook afscheid van de wereld te willen nemen. Na het gezamenlijk diner lopen we opnieuw naar de Grosser Saal. 

 • 4e dag – maandag 17 mei
  Mendelssohn huis en ‘de 3e’
  In Leipzig woonden vele componisten waaronder Felix Mendelssohn. Daarom gaan we de expositie in zijn huis zien, waar u zowel Felix als Fanny aan zult treffen! De inleiding vanmiddag gaat over de fascinerende 3e symfonie, een soort pyramide tocht van levenloze natuur tot aan het ‘goddelijke’, in casu de Liefde. Centraal staat het prachtige ‘Mitternachtslied’ ”O Mensch! Gib Acht!" op tekst van Friedrich Nietzsche. Na het diner voor het laatst naar het Gewandhaus. U hoort het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks onder leiding van Jakub Hrůša met als soliste Gerhild Romberger. 

 • 5e dag – dinsdag 18 mei 
  Terugreis
   
  De ochtend is vrij te besteden. In de loop van de middag vertrek naar het vliegveld van Dresden en per KLM-lijndienst naar Amsterdam. Aankomst ca. 16.00 uur. 

 

N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud.

Reisleiding

Dr. Eveline Nikkels


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Internationale vluchten met KLM 
 • Luchthavenbelastingen à €68,- p.p. 
 • Alle vervoer zoals aangegeven in het programma
 • 4 overnachtingen
 • Alle ontbijten en diners 
 • Excursies volgens programma
 • Entreegelden 

 

Niet inbegrepen 

De Premium toegangskaarten tot de 5 concerten t.w.v. €820,- per persoon zijn niet inbegrepen in de reissom. Bij reservering kunt u dit pakket bij boeken. 

In verband met de zeer vroegtijdige betaling van de bestelde toegangskaarten geldt er een extra aanbetaling van €820,- per persoon. 

Data en prijzen

5-daags arrangement


 • Dr. Eveline Nikkels
 • Vluchten per KLM

Van 14-05-2021 tot 18-05-2021

1,430.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Brussel

Bekijk

Schubertiade Schwarzenberg

Bekijk