Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Finland

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Finland

Finland is voor velen het land van bossen en meren en de fascinerende natuur vormt dan ook een belangrijk onderdeel van de aantrekkingskracht van dit land. Het heeft echter ook op het gebied van cultuur en architectuur veel te bieden.

In Finland treffen we overblijfselen van de eeuwenlange Zweedse en Russische invloeden. Oude stadjes met karakteristieke houten huizen en middeleeuwse kerkjes versierd met schitterende fresco's; Russisch-orthodoxe kloosters met hun kenmerkende koepeltjes en wonderlijke iconen; het verleden is op veel plaatsen nog tastbaar aanwezig. Helsinki en omgeving tonen de modernere kant van dit noordelijke land.
Ook architectuur is goed vertegenwoordigd in het land. Zo herbergt de Finse hoofdstad Helsinki verschillende voorbeelden van art-nouveau en Finse jugendstil uit de vroege twintigste eeuw, zoals bijvoorbeeld de schitterend gelegen villa van de componist Jean Sibelius. Moderne architectuur valt volop te bewonderen bij bijvoorbeeld de Finlandiahal van Aalto, het centraal station van Saarinen en het Olympisch Stadion. De museumliefhebber kan tijdens zijn reis zijn hart ophalen aan de rijke collectie van het Atheneum Museum of in het Nationaal Museum, opgetrokken in nationaal-romantische stijl, met een schat aan middeleeuwse kunst. Het Kiasma Museum voor Moderne Kunst en Architectuur is werkelijk zoals een museum voor moderne kunst hoort te zijn: een briljant gebouw van de Amerikaanse architect Steven Holl met een verrassende en interessante collectie.

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles