Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Avignon en omgeving

Atelier van Paul Cezanne
Excursie naar Aix-en-Provence
Privébezoek aan abdij van Senanque

Avignon en omgeving

Frankrijk

 • Prijsindicatie € 1.875 p.p.
 • Voor 8 dagen
Data en prijzen

Thema

Kunst

Vertrekperiode

Maart
Reisbeschrijving

Avignon en omgeving

Volgens de Franse schrijver en dichter Jean Giono gaat er niks boven de Franse streek de Provence: ‘Als je ervan houdt, hou je van de wereld en anders hou je nergens van.’ En inderdaad, de Provence heeft bijna alles wat het leven mooi maakt.  

Programma

 • 1e dag – zondag 14 maart 
  Avignon 
  Ochtendvlucht per Air France naar Marseille. Transfer per touringcar naar Avignon waar we ons intrek nemen in centraal gelegen hotel Mercure Pont d'Avignon. Na de middag maken we kennis met de stad tijdens een uitgebreide rondwandeling door het historische centrum. Deze stad heeft vooral een eigen karakter gekregen doordat het Vaticaan er lange tijd de baas over was. Dit leidde in de 14de eeuw tot een ingewikkelde situatie en zelfs tot een tweedeling in de katholieke kerk. Avignon werd een tegenhanger van Rome. ’s Avonds een welkomstdiner in de buurt van het hotel. 

 • 2e dag – maandag 15 maart 
  Aix-en-Provence 
  Aix-en-Provence was lang de hoofdstad van de Provence. Maar Marseille werd groter en groteren kreeg de macht. Aix is nu een zwierige stad voor studenten en kunstenaars. Paul Cézanne is de grootste naam die we hier tegenkomen. We bezoeken zijn atelier, waar alles nog ligt zoals toen hij er nog werkte en we gaan naar het Terrain des Peintres voor het uitzicht op de berg Sainte Victoire, die Cézanne minstens zestig keer schilderde. Daarna bezoeken we de stad en flaneren we in alle rust over de prachtige Cours Mirabeau, langs de vele mooie fonteinen en door de oude binnenstad. In de middag rijden we door naar Château La Costevoor een weldadige portie moderne kunst op een wijndomein. 

 • 3e dag – dinsdag 16 maart 
  Arles
  In de ‘Romeinse’ stad Arlesgaan we naar het Musée de l’Arles et de la Provence Antiques. Er is daar een interessant spiegelwerk te zien: van 132 werken van Rodin versus 132 antieke kunstwerken. Door de werken tegenover elkaar te plaatsen zie je op wat voor manier Rodin beïnvloed werd door de Antieke kunsten van de Grieken en Romeinen. Na de middag bezoeken we ook het Romeinse theaterde Place du Forum met het café van Van Gogh en de kathedraal Saint-Trophîme. 

 • 4e dag – woensdag 17 maart 
  Avignon 
  We brengen een bezoek aan het Palais des Papes, de rest van de ochtend kunt u vrij besteden in Avignon. Na de lunch reizen we naar de intrigerende cisterciënzer abdij van Sénanque, een hoogtepunt van de romaanse bouwkunst. Nog steeds leven er monnikenop deze fraaie, afgelegen plek. Onderweg stoppen we in Gordes en komen we bories tegen, de (koele) stenen hutten waar mensen eeuwenlang in hebben gewoond. 

 • 5e dag – donderdag 18 maart 
  Orange en Vaison la Romaine  
  ’s Ochtend bezoeken we Orange, de stad die ‘onze’ Willem van Oranje zijn naam gaf. We bekijken de triomfboog en het theater. De achterwand van het toneel (scaenae frons) en de meer dan 100 meter lange en 37 meter hoge façade staan nog fier overeind. Daarna rijden we door naar Vaison la Romaine. Na de lunchpauze is er tijd om de antieke vondsten te bewonderen in het Muséearchéologique Theo Desplans.We keren terug naar Avignon via de uitgestrekte wijngaarden. 

 • 6e dag – vrijdag 19 maart 
  Nîmes en het Musée de la Romanité 
  Ook Nîmes is een feest voor architectuurliefhebbers. Met moderne ontwerpen van onder andere Norman Foster is een indrukwekkende hommage gebracht aan de vele schatten uit de Romeinse tijd. We maken in vogelvlucht kennis met de belangrijkste monumenten van de stad, zoals het Maison Carrée, het Carré d’Art en de Arena. Na de lunch, brengen we een bezoek aan het Musée de la Romanité (een spectaculair ontwerp van Elisabeth de Portzamporc, de vrouw van Christian). De hele Romeinse geschiedenis van de stad trekt langs en u hoort natuurlijk ook waarom op het stadsembleem van Nîmes een krokodil staat.  

 • 7e dag – zaterdag 20 maart 
  Provençaalse binnenland
  Vandaag gaan we toeren door het Provençaalse binnenland met een ratatouille van stops: Saint-Rémy-de-Provence waar Van Gogh een tijd is verpleegd en het schilderachtige dorpje Les Beaux (in het voorseizoen lekker rustig!). Voorts zien we de beroemde molen van Alphonse Daudet, de voormalige benedictijner abdij van Montmajour met de onvoltooide romaanse kerk en een van de best bewaard gebleven Romeinse aquaducten - de Pont du Gard. Afscheidsdiner. 

 • 8e dag – zondag 21 maart 
  Marseille en terugreis
  We verlaten Avignon en reizen naar Marseillede stad van de handel, de uitwisseling, de verre einders, het avontuur, de invloeden van buitenaf, de continue verandering. We brengen een bezoek aan het MuCEM (Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranée). Dit spectaculaire gebouw is via een 130 meter lange loopbrug verbonden met het oude Fort Saint-Jean. Na de middag gaan we naar de luchthaven voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. Aankomst omstreeks 19.30.

  N.B. Programmaonderdelen en -volgorde zijn onder voorbehoud.
Reisleiding

Drs. Angélique van der Horst


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Vliegreis per KLM-lijndienst 
 • Luchthavenbelastingen à € 51,- p.p.
 • Ontbijten en 2 diners
 • Alle vervoer zoals aangegeven in programma
 • 7 Hotelovernachtingen
 • Excursies volgens programma
 • Entreegelden
Data en prijzen

8-daags arrangement


 • Drs. Angélique van der Horst
 • Vliegreis met KLM

Van 12-09-2021 tot 19-09-2021

2,125.00 p.p.

8-daags arrangement


 • Drs. Angelique van der Horst
 • Vliegreis per KLM

Van 13-03-2022 tot 20-03-2022

1,875.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Landhuizen, kastelen en kunst van de Loirevallei

Bekijk

Triëst, Rijeka en Ljubljana

Bekijk