Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Bordeaux en omgeving

Vertrekgarantie!
Musée des Beaux-Arts
Musée Mer Marine en Institut Bernard Magrez
Botanische tuin, Darwin en Cité du Vin

Bordeaux en omgeving

Frankrijk

 • Prijsindicatie € 1.395 p.p.
 • Voor 6 dagen
Data en prijzen

Thema

Kunst

Vertrekperiode

Oktober
Reisbeschrijving

Bordeaux en omgeving

Victor Hugo heeft ooit gezegd: ‘Neem Versailles, meng het met Antwerpen en je hebt Bordeaux.’ En inderdaad, Bordeaux is een weldadige mix van handel, bedrijvigheid en scheepvaart vermengd met heel veel goud, pracht en praal. De stad telt maar liefst 367 officiële monumenten. En die zijn – dankzij een grote oppoetsbeurt in de afgelopen decennia – weer allemaal op hun mooist. Bovendien zijn er grote, nieuwe iconen bijgekomen: de Cité du Vin, het recent geopende Musée Mer Marine en het hippe Darwin.

Programma

 • 1e dag – dinsdag 20 oktober, heenreis
  Ochtendvlucht per KLM-lijndienst van Amsterdam naar Bordeaux en vervoer naar het centraal gelegen hotel Quality hotel St.Catherine, onze vaste standplaats. In de middag maken we een wandeling over de fraai opgeknapte kades langs de rivier de Garonne, de levensader van de stad. In de afgelopen decennia is de stad aanzienlijk gemoderniseerd. De zwart uitgeslagen gevels zijn schoongemaakt, ze ogen fris en imposant, er rijden hypermoderne trams en de wat klassiek ogende stad is verrijkt met moderne architectuur en creatief design. Welkomstdiner in een van de goede restaurants.

 • 2e dag – woensdag 21 oktober, rondwandeling en Musée des Beaux-Arts
  In de ochtend wandelen we rustig langs de hoogtepunten van de stad: zoals het theater, de grote klok die de wijnoogst inluidde en de karakteristieke pleinen. Ook bewonderen we de Cathédrale SaintAndré. Tijdens ons bezoek laten we ons inspireren door enkele grote geesten die hier woonden of werkten: politiek filosoof Montesquieu, Nobelprijswinnaar François Mauriac, koningin Eleonore van Aquitanië en levensfilosoof Michel de Montaigne. Na de lunchpauze bezoeken we het Musée des Beaux-Arts. We vinden er een rijke collectie met onder meer werk van Frans Hals. 

 • 3e dag - donderdag 22 oktober, Bergerac en SaintEmilion
  Vandaag verkennen we het rijke achterland van Bordeaux. We rijden de binnenlanden in, naar Bergerac, heel lang geleden een rivaal, maar nu eerder het kleine broertje van de stad. Door de ligging aan de Dordogne was Bergerac een belangrijk handelscentrum voor hout, noten, kaas en wijn. Sinds de Revolutie is er weinig meer gebeurd en… dat is maar goed ook: je slentert hier heerlijk door het Franse verleden. In de loop van de middag keren we terug naar Bordeaux via SaintEmilion. Dit beroemde wijnstadje staat niet voor niets op de lijst van mooiste dorpen van Frankrijk. We krijgen een rondleiding en we proeven de wijn.

 • 4e dag - vrijdag 23 oktober, Musée Mer Marine en Institut Bernard Magrez
  We bezoeken het onlangs geopende museum dat gewijd is aan de rivier, de scheepvaart, de zee en de marine. Het Musée Mer Marine (MMM) slaat een brug tussen de geschiedenis van de scheepvaart en de wereld van kunst & cultuur. Vlakbij het museum liggen de Halles de Bacalan: een leuke plek om te lunchen of souvenirs te kopen. In de loop van de middag gaan we naar het statige Institut Bernard Magrez, in het Château Labottière. De rijke zakenman Magrez trakteert bezoekers hier op zijn indrukwekkende en verrassende collectie moderne kunst.

 • 5e dag – zaterdag 24 oktober, Botanische tuin, Darwin en Cité du Vin
  We gaan vanochtend naar de wijk la Bastide-Niel. Na een wandeling door de botanische tuin (met mooie uitkijkjes op de ‘oude stad’ aan de andere kant van de rivier) bezoeken we het hippe Darwin, een hotspot voor kleine bedrijven, skaters en kunstenaars. In de middag gaan we naar de Cité du Vin. Vanwege het opvallende ontwerp en de creatieve, high-tech opzet is het zelfs voor nietwijn-drinkers zeer de moeite waard. Het ‘vloeibaar ogende’ gebouw van Anouk Legendre en Nicolas Desmazières van XTU architects daagt uit en prikkelt de fantasie. Aan het eind van het bezoek krijgen we een glas wijn geschonken op het dakterras. ’s Avonds dineren we gezamenlijk op een mooie plek in de stad.

 • 6e dag – zondag 25 oktober, Bordeaux en terugreis
  In de ochtend is er tijd om te winkelen of een bezoek te brengen aan een van de vele musea van Bordeaux. Omstreeks 17.00 uur vertrekt de rechtstreekse vlucht per KLM-lijndienst naar Amsterdam. Aankomst ca. 19.00 uur.

 

N.B. Programmaonderdelen en -volgorde zijn onder voorbehoud.

Reisleiding

Drs. Angélique van der Horst


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Internationale vluchten met KLM
 • Luchthavenbelastingen à € 45,- p.p.
 • Alle vervoer zoals aangegeven in het programma
 • 5 hotelovernachtingen
 • Ontbijten en 2 diners (incl. wijn)
 • Excursies volgens programma
 • Entreegelden
Data en prijzen

6-daags arrangement


 • Vliegreis met KLM
 • Drs. Angélique van der Horst

Van 20-10-2020 tot 25-10-2020

1,395.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Siena en omgeving

Bekijk

Zürich

Bekijk