Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 62 of maak een afspraak

VIP kunstreis Parijs

Lezing door Jeroen Stumpel
VIP-bezoek Louvre
lunch in Michelinrestaurant

VIP kunstreis Parijs

Frankrijk

 • Prijsindicatie € 2.745 p.p.
 • Voor 4 dagen
Data en prijzen

Thema

Kunst

Vertrekperiode

September
Reisbeschrijving

VIP kunstreis Parijs

Het onmogelijke wordt waargemaakt tijdens deze wel heel bijzondere kunstreis naar het hart van Parijs. Hoogtepunt is een privébezoek aan het Louvre, waar we topstukken van het museum na sluitingstijd met ons eigen selecte gezelschap kunnen bewonderen. Met recht een 'Experience for a Lifetime'.

Programma

 • Dag 1 - 24 september: aankomst Parijs
  Rond het middaguur vliegen we van Amsterdam naar Parijs Charles de Gaulle met KLM. Transfer naar het centrum van de stad waar we ons installeren in het onlangs geheel gerenoveerde eersteklas Hôtel du Louvre, tegenover het museum. Welkomstdrankje en diner in het hotel.

 • Dag 2 - 25 september: Musée Marmottan Monet
  We rijden naar het Musée Marmottan Monet, gevestigd in een voormalig stadspaleis aan de rand van het Bois de Boulogne. Het museum beschikt over de grootse collectie schilderen van Monet en vele andere impressionistische en postimpressionistische werken van onder andere Degas, Gauguin en Renoir. We bekijken er tevens de tentoonstelling ‘Mondrian Figuratif’, in samenwerking met het Gemeentemuseum in Den Haag. Dit geeft een fascinerend overzicht van Mondriaan’s figuratieve werken. Na afloop lunchen we uitgebreid in ‘La Grande Cascade’, een restaurant in een historisch paviljoen midden in het Bois de Boulogne en bekroond met een Michelin-ster. We rijden door Parijs terug naar ons hotel, de rest van de dag is ter vrije besteding.

 • Dag 3 - 26 september: als VIP door het Louvre
  Tot het uiterst exclusieve bezoek aan het Musée du Louvre is de dag ter vrije besteding. Ter voorbereiding geeft Jeroen Stumpel, emeritus professor iconologie en kunsttheorie aan de Universiteit Utrecht, in de middag een lezing in het hotel. Na een lichte maaltijd begeven we ons naar het Louvre, waar we de gehele Denon-vleugel voor onszelf hebben. Dwaal door de lege zalen en geniet van de omvangrijke collectie Italiaanse en Spaanse schilderkunst, met wereldberoemde werken van klinkende namen als Fra Angelico, Botticelli, Leonardo, Rafael, Veronese, Titiaan, Caravaggio, El Greco, Ribera, Murillo en Goya. We vinden hier ook andere kunstschatten zoals de gevleugelde Nikè van Samothrake, de Venus van Milo, de Stervende Slaaf van Michelangelo en negentiende eeuwse Franse schilderijen van onder andere Delacroix. Na afloop lopen we terug naar ons hotel en praten we na met een borrel.

 • Dag 4 - 27 september: vertrek Parijs
  Aan het eind van de ochtend vertrekken we naar het vliegveld van Charles de Gaulle vanwaar we halverwege de middag naar Amsterdam vliegen. 

  NB Het is mogelijk om eigen vervoer te regelen en ons in het hotel te ontmoeten. Tevens kunt u uw verblijf in het hotel naar wens verlengen. Laat ons uw 
Reisleiding

Prof. dr. Jeroen Stumpel


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • KLM vliegreis Amsterdam-Parijs 
 • Overnachtingen in Hôtel du Louvre
 • ExperienceCulture begeleiding
 • Lezing door kunsthistoricus prof. dr. Jeroen Stumpel
 • Lokaal vervoer
 • Alle belevenissen en maaltijden volgens programma
Data en prijzen

Vertrekdatum


 • Lezingen door kunsthistoricus
 • Vervoer & maaltijden inbegrepen

Van 24-09-2019 tot 27-09-2019

2,745.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Mythisch, maar verdeeld Cyprus

Bekijk

Rome

Bekijk