Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Georgië

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Georgië

De besneeuwde pieken van de Kaukasus, bergen met pittoreske rotsen omzoomd door bloeiende valleien - dat is Georgië, het hart van Transkaukasië, land van het Gulden Vlies en de queeste van de Argonauten. De beschaving van Georgië is nog ouder dan die van de Grieken - de schedel van de vroegste mensachtige die ooit buiten Afrika is gevonden, werd vlakbij Tbilisi opgegraven.

In de loop van de geschiedenis hebben Perzen, Romeinen, Grieken, Russen en Turken geprobeerd de Kaukasus in hun greep te krijgen, wat doorgaans maar gedeeltelijk lukte. Te midden van het onstuimige landschap vindt men de sporen terug van deze schitterende oude culturen. Te denken valt aan de monumenten in Mtscheta, de oude hoofdstad waar in 337 de kerstening van Georgië plaatsvond, met de prachtig gelegen Djvari-kerk uit de zesde en zevende eeuw en de kathedraal Svetitskhoveli uit de elfde eeuw, waar diverse Georgische vorsten begraven liggen. Of aan het tot Werelderfgoed verklaarde Klooster van de Maagd in Gelati, gebouwd in de elfde eeuw door de Georgische koning David de Bouwer.

De moderne hoofdstad Tbilisi nu is een trendy metropool met een uitgesproken architectuur. Hier vinden we enkele goede musea, zoals de Nationale Galerij met een indrukwekkende collectie Georgische avant-gardekunst.

Stedenschoon en natuur, gastvrije bevolking en eeuwenoude eet– en wijncultuur veroveren het hart van elke bezoeker.

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles