Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Kerst in de Kaukasus

Kerst in Tbilisi en omgeving
Alilo Processie, een Georgische kersttraditie
Bezoeken aan Mtskheta, Signagi en Telavi

Kerst in de Kaukasus

Georgië

 • Prijsindicatie € 1.975 p.p.
 • Voor 8 dagen
Data en prijzen

Thema

Geschiedenis

Vertrekperiode

Januari
Reisbeschrijving

Kerst in de Kaukasus

Het zuivere kerstgevoel beleef je niet in Bethlehem maar in Tbilisi, en niet in december maar op 7 januari, wanneer de oosterse christenen het vieren volgens de Juliaanse kalender. In het land dat het christendom al in de 4de eeuw omarmde flonkeren dezer dagen het goud van iconen, de kleuren van muurschilderingen in eeuwenoude kerken en de kaarsen van de grootse kerstprocessie, de Alilo. De tafels buigen door onder de exquise Georgische maaltijden, de muren weerkaatsen oeroude a capellazang. Stedenschoon tussen de bergtoppen van de Kaukasus, paleizen in de wijnvalleien, musea waar het goud van Kolchis glanst, concertzalen en theaters maken een Kerst in Tbilisi onvergetelijk. De moderniteit van deze hippe stad verrast en completeert tegelijk oude tradities.

Programma

 • Dag 1 Amsterdam – Tbilisi 
  Aankomst in Tbilisi per directe vlucht met aansluitend transfer naar het hotel. Diner en overnachting in Tbilisi.
   
 • Dag 2 Tbilisi 
  Aanvang van de dag met een stadsoriëntatie door Tbilisi. Vanaf het Metekhi plateau wandeling door het oude Tbilisi met bezoeken aan de Basiliek van Antsjichati, de oudste overgebleven kerk van Tbilisi, en de Georgisch-Orthodoxe Sioni kathedraal. ‘s Middags bezoek aan de Nationale Galerij, met de grootste verzameling Georgische schilderkunst, waaronder werk van Nico Pirosmani, de beroemdste Georgische schilder van de vroege twintigste eeuw. Aansluitend een bezoek aan het Nationale Historische Museum, dat een prachtige collectie goud uit Kolchis herbergt. De avond ter vrije besteding, bijvoorbeeld voor een wandeling door de rijkelijk met kerstverlichting versierde straten van het centrum van Tbilisi.  

 • Dag 3 Tbilisi – Mtskheta – Ananuri - Tbilisi 
  Na het ontbijt vertrek naar Mtscheta, de oude hoofdstad waar in 337 de kerstening van Georgië plaatsvond. Bezoek aan de prachtig gelegen Djvari-kerk uit de zesde en zevende eeuw en de kathedraal Svetitskhoveli uit de elfde eeuw, waar diverse Georgische vorsten begraven liggen. Vervolgens doortocht naar de toppen van het Kaukasusgebergte voor een bezoek aan de voormalige residentie van de hertogen van Aragvihet kasteelcomplex Ananuri. Onderweg passeren we het waterreservoir van Zhinvali. Aan het eind van de dag terugkeer naar Tbilisi alwaar overnachting.

 • Dag 4 Tbilisi 
  De ochtend ter vrije besteding. In de middag mogelijkheid tot bijwonen van de Alilo Processie, een Georgische kersttraditie die nog stamt uit de vijfde en zesde eeuw na Christus en in ere werd hersteld na het uiteenvallen van de Sovjet UnieTijdens dit spektakel  dragen priesters waardevolle iconen door de straten van Tbilisi vergezeld door kinderen gekleed in witte tuniek met daarop het herkenbare rode kruis. In hun kielzog volgen imposante figuren van papier mache en koetsen voortgetrokken door stieren en paarden. De stoet eindigt bij de de Sameba (Drievuldigheids)-kathedraal, hoofdzetel van de Georgisch-Orthodoxe kerk. De namiddag ter vrije besteding om de Kerstmarkt te ontdekken. Overnachting in Tbilisi. 

 • Dag 5 Tbilisi – Signagi – Telavi 
  ‘s Morgens rit naar Signagi, gelegen aan de oude Zijderoute. De koninklijke handelsstad wordt gekenmerkt door de omringende stadsmuur met 23 torens. Stadswandeling door de nauwe straatjes langs koopmanshuizen met rijkelijk geornamenteerde houten balkons. Tevens bezoek aan het etnografisch museum en Bodbe nonnencomplex. Daarna naar Telavi, alwaar overnachting. 

 • Dag 6 Telavi en omgeving 
  Vandaag verkenning van de pittoreske wijnregio van Georgië,  Kachetië. Onder meer bezoek aan de buiten de stad gelegen elfde-eeuwse Alaverdikathedraal en het nabijgelegen Ikaltowaar de site van de beroemde Academie van Ikalto wordt bezocht. In de middag vrije tijd in Telavi, volgens verschillende architecten, wetenschappers en kunsthistorici de meest middeleeuwse stad van Georgië. Het dankt deze officieuze titel aan de goed bewaard gebleven fortificaties uit verschillende perioden. Overnachting in Telavi.
   
 • Dag 7 Telavi - Tbilisi 
  Na het ontbijt terugkeer naar Tbilisi. En route tussenstop bij het 19e-eeuwse landhuis en Wijngoed van de familie Chafchavadze bekend om de productie van de befaamde Tsinandali-wijn. In de loop van de middag aankomst in Tbilisi waar de rest van de dag ter vrije besteding. 

 • Dag 8 Tbilisi 
  In de vroege ochtend transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

  N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud. 

 

Reisleiding

Drs. Rouslan Nimetoullaev


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Internationale vluchten 
 • Luchthavenbelasting
 • Alle vervoer en entrees conform programma
 • 7 hotelovernachtingen in **** accommodaties op basis van halfpension (ontbijt & diner)
 • Deskundige Nederlandssprekende begeleiding door drs. Rouslan Nimetoullaev
Data en prijzen

8-daags arrangement


 • Directe vlucht met transfer
 • Drs. Rouslan Nimetoullaev

Van 04-01-2021 tot 11-01-2021

1,975.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Langs de karavanenroute

Bekijk

Warschau & Krakau

Bekijk