Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Griekenland

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Griekenland

De oude Grieken hebben een veel grotere invloed op de Westerse beschaving gehad dan enig ander volk of natie. De filosofie en ethiek, de fundamenten van de wetenschap en wiskunde, de opvattingen van de overheid en burgerschap, literatuur en beeldende kunst vinden allemaal hun oorsprong in de Griekse geschiedenis 2.500 jaar geleden. Het land bezit dan ook de belangrijkste archeologische sites, architectonische overblijfselen en musea van oudheden, van de Myceners tot het Hellenistische en Romeinse Griekenland.

In Athene en de Peloponnesos zijn veel klassieke en Byzantijnse hoogtepunten te vinden. De beroemdste cultuurschatten van de antieke wereld concentreren zich op een betrekkelijk klein gebied naast de hoofdstad Athene, met zijn Acropolis en de Agora. We vinden er belangrijke steden als Delphi, met het bekende orakel en Olympia. Mycene, met de indrukwekkende resten van een ommuurd paleiscomplex met prachtig bewaard gebleven schachtgraven, en de indrukwekkende burchtruïne van Tiryns. In Epidaurus ligt het best bewaard gebleven theater van Griekenland. Meer noordelijk bevinden zich bij Kalambaka de bekende ‘hangende’ Meteoren kloosters, hoog op de rotsen in een onbeschrijflijk landschap. Mystras was eens een belangrijk Byzantijns bolwerk, maar nu een romantische ruïnestad. Vroegchristelijke en Byzantijnse monumenten vinden we ook in de tweede stad van Griekenland, Thessaloniki. Hier staat de buitengewoon goed bewaard gebleven vijfde-eeuwse basiliek Agios Demetrios, centrum van bedevaart sinds de zesde eeuw. 

En Griekenland heeft meer te bieden dan louter monumenten. Het land is misschien wel op zijn mooist in het voorjaar met de wisseling van ruige bergen en arcadische velden vol bloemen en vogels.

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles