Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Noord-Griekenland

Vertrekgarantie
Archeologisch museum Thessaloniki
Dagexcursie Vergina en Pella
Schitterende eiland Samothrake

Noord-Griekenland

Griekenland

 • Prijsindicatie € 2.150 p.p.
 • Voor 10 dagen
Data en prijzen

Thema

Archeologie

Vertrekperiode

April
Reisbeschrijving

Noord-Griekenland

In het mooie Griekse voorjaar verkennen we het land van de Macedonische vorsten die in de kunst de fase van het hellenisme inluidden.

Programma

 • 1e dag – zondag 18 april
  Naar Thessaloniki

  Ochtendvlucht per Transavia-lijndienst van Amsterdam naar Thessaloniki. We zullen hier drie nachten verblijven in het eersteklas hotel Capsis. We maken in de middag een wandeling door het centrum van de stad die enkele jaren als een van de residenties van de Romeinse keizer Galerius (293-311) fungeerde. We bekijken onder meer de beroemde triomfboog van Galerius, die nog gedeeltelijk overeind staat. Welkomstdiner in het hotel.

 • 2e dag – maandag 19 april
  Thessaloniki

  De ochtend is grotendeels gewijd aan het prachtige archeologische museum. Hier is een deel van de in Vergina gevonden schatten te zien. In de middag bezoeken we onder meer de Ronde Kerk van de Heilige Georgios, oorspronkelijk bestemd als mausoleum voor Galerius, maar tot christelijke kerk en in de Turkse tijd tot moskee omgebouwd. Tegenwoordig is het een museum voor vroeg-christelijke kunst. Vervolgens wandelen we naar de Kerk van de Heilige Dimitrios, de schutspatroon van de stad. Veel van de kunstschatten van deze kerk zijn bij een grote brand verloren gegaan, maar de mozaïeken zijn de moeite waard. Diner, evenals de volgende dag, in een lokale taverne.

 • 3e dag – dinsdag 20 april
  Vergina en Pella

  Excursie naar de centra van het oude Macedonië, het koninkrijk van koning Philippos en zijn beroemde zoon Alexander de Grote. We beginnen de dag in Vergina (het antieke Aigai), om de wereldberoemde grafkamers van het Macedonische koningshuis te bezoeken. Een ervan is onaangeroerd en misschien de tombe van Philippos zelf. Het hele complex van grafkamers is nu als een indrukwekkend museum ingericht. Vervolgens bekijken we het nabij gelegen theater van Aigai, waar Philippos in 336 v. Chr. werd vermoord. Pella, de geboorteplaats van Alexander de Grote, werd in 410 voor Chr. door koning Archelaos gesticht. Het lag beter dan de vroegere hoofdstad Aigai omdat het een directe verbinding met de zee had. Wij bekijken onder meer de mozaïeken van het koninklijke paleis, die ten dele ter plaatse en ten dele in het museum bewaard zijn.

 • 4e dag – woensdag 21 april
  Via Philippi naar Kavala

  Van Thessaloniki reizen we naar Kavala. Onderweg bezoeken we het interessante Philippi, ooit gesticht door Philippos, en vooral in de Romeinse keizertijd tot bloei gekomen. Hier stichtte Paulus de eerste christelijke gemeente in Europa en lange tijd is Philippi een bedevaartsoord en centrum van Paulus-verering gebleven. De resten van een vroegchristelijke kerk in de Romeinse stad leggen hiervan nog getuigenis af. We rijden door naar Kavala, een vriendelijk, pittoresk stadje, waar we twee nachten logeren in het eersteklas hotel Lucy. Het hotel ligt op een kaap met aan twee zijden strand.

 • 5e dag – donderdag 22 april
  Thasos

  Excursie per veerboot naar het vlak voor de kust gelegen eiland Thasos. Hier bezichtigen we enkele heiligdommen en andere overblijfselen van de klassieke stad. We maken ook een wandeling langs de oude stadsmuur. De muren en enkele poorten, een aantal tempels en een theater roepen de sfeer van de antieke wereld op. Na de lunchpauze aan de haven, varen wij terug naar Kavala en bezoeken er het kleine, interessante archeologische museum. Hier bevinden zich onder meer vondsten uit het antieke Amphipolis.

 • 6e dag – vrijdag 23 april
  Naar Samothrake

  We verlaten Kavala en rijden oostwaarts naar Alexandroupolis, vanwaar we per veerboot oversteken naar Samothrake. Hier nemen we voor twee overnachtingen onze intrek in hotel Niki Beach.

 • 7e dag – zaterdag 24 april
  Samothrake

  Een ontspannen dag met een bezoek aan het schitterende eiland, waar we het nationale heiligdom voor de Macedonische vorsten, het heiligdom van de zogenaamde Grote Goden bezoeken. In de klassieke en hellenistische tijd konden vrome bezoekers er in de mysteriën ingewijd worden. Dat was bijvoorbeeld het geval met Philippos en Olympias in 360 v.Chr., misschien niet toevallig negen maanden voor de geboorte van hun zoon Alexander. Het is een bijzonder romantische plek, prachtig gelegen in het groen. Er vlakbij bevindt zich een klein museum met onder meer de resten van het monument van de Nike van Samothrake. Haar beeld zelf bevindt zich in het Louvre. Later in de middag is er gelegenheid voor wie dat wil om over de heuvels rond te dwalen bij de oude stadsmuren van Samothrake en andere resten van de hellenistische stad; anderen kunnen de namiddag in alle rust doorbrengen in of bij het hotel, aan de zee of bij het kleine haventje.

 • 8e dag – zondag 25 april
  Kavala

  Via Alexandroupolis reizen we door het Noord-Griekse landschap naar Kavala, waar wij opnieuw onze intrek nemen in het hotel Lucy. Een stadswandeling brengt ons onder meer naar de oude Turkse wijk. We dineren in een van de gezellige tavernes.

 • 9e dag – maandag 26 april
  Via Olynthos naar Thessaloniki

  Terugkeer vanuit Kavala naar Thessaloniki. We vertrekken iets eerder dan gewoonlijk en rijden eerst naar de resten van de klassieke stad Olynthos aan de kop van het middelste van de drie schiereilanden van Chalkidiki. Het is een van de weinige plaatsen waar men een goede indruk krijgt van de woonhuizen uit het klassieke en hellenistische Griekenland. Een klein museum herbergt de belangrijkste vondsten. In de middag rijden we naar Thessaloniki, waar we nog eenmaal overnachten in hotel Capsis. Afscheidsdiner in een lokale taverne.

 • 10e dag – dinsdag 27 april
  Terugreis

  Alvorens we naar het vliegveld gaan voor de terugvlucht per rechtstreekse Transavia-lijndienst, is een groot deel van de ochtend vrij te besteden. Aankomst Amsterdam ca. 16.30 uur.
Reisleiding

Dr. Henk W. Singor


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Internationale vluchten met Transavia
 • Luchthavenbelastingen
 • Alle vervoer zoals aangegeven in het programma
 • 9 hotelovernachtingen
 • Ontbijten en diners (4 maal in lokale tavernes)
 • Excursies volgens programma
 • Entreegelden
Data en prijzen

10-daags arrangement


 • Vlieg met Transavia
 • Dr. Henk W. Singor

Van 18-04-2021 tot 27-04-2021

2,150.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Cyprus: Eiland van Aphrodite

Bekijk

Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië

Bekijk