Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Nature Calling!

Vertrekgarantie
Verkenning van de Scoresby Sund Fjord
Speur naar Walvissen
Dansende lichten van de Aurora Borealis

Nature Calling!

Groenland

 • Prijsindicatie € 5.695 p.p.
 • Voor 11 dagen
Data en prijzen

Vertrekperiode

September
Reisbeschrijving

Nature Calling!

Tijdens deze Arctische expeditie cruise verkent u de zo kenmerkende natuur en authentieke cultuur van Groenland. U zult zich verwonderen over de fascinerende schoonheid van deze unieke landschappen. Een exclusieve wereld, waar jaarlijks slechts weinig toeristen voet aan wal zetten. Groenland is een van de laatste nog grotendeels ongerept gebleven wildernissen op aarde.

Deze expeditie cruise start en eindigt in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. U gaat hier aan boord van een ijsversterkt expeditieschip het M/S Sea Spirit. Het schip zet vervolgens koers in noordelijke richting naar Groenland. Tijdens de oversteek door de Straat van Denemarken spot u vanaf het open dek mogelijk al walvissen en zelfs witsnuitdolfijnen. Tijdens het eerste deel van de expeditie verkent u kust en fjordenlijn met de, voor de natuurliefhebbers, overweldigende en in herfstkleuren getooide toendra. Hier gaat u op zoek naar de muskusos, de oeros en de poolhaas, maar u heeft ook kans speciale Arctische vogels te zien zoals de Arctische jagers, de ijsduikers en misschien wel de giervalk. Het is de bedoeling om door het fjordensysteem van de Scoresby Sund te varen en u bezoekt tevens de Ittoqqortoormiit, een Inuit nederzetting van 400 inwoners. In het fjordensysteem van de Scoresby Sund doemen al spoedig ijskastelen op. U cruist met zodiacs langs de hoge gletsjergevels of langs grote ijsbergformaties in o.a de Rodefjord. Sommige zijn wel 70 tot 100 meter hoog. IJsbergen zijn unieke werkstukken van de natuur, waarvan de grootsheid en allure niet adequaat op film kan worden vastgelegd – dit moet uit eerste hand worden beleefd. IJsbergen zijn opgebouwd uit sterk samengedrukte sneeuw die enkele duizenden jaren geleden op de ijskap van Groenland is gevallen. De ijskap is in een permanente staat van verandering en beweging en brengt ieder jaar duizenden ijsbergen voort. Als u Groenland verlaat steekt het schip de Denemarkenstraat over en brengt u een bezoek aan de westkust van IJsland om dan een dag later in Reykjavik uw reis te beëindigen.

Dansende lichten van de Aurora Borealis
Vanaf eind augustus, begin september wordt de nachtelijke hemel regelmatig verlicht door de veelal groene, maar soms ook gele of rode gloed van het noorderlicht (Aurora Borealis). Het dansende noorderlicht in de nachtelijke hemel is een schouwspel dat reizigers die Groenland in deze periode bezoeken mogelijk ook beleven. Tijdens onze reisperiode wordt het weer vaak beïnvloed door een hoge luchtdruk systeem, wat tamelijk veel zonnige dagen oplevert bij een gemiddelde temperatuur van 0 tot +5 graden in september. Bovendien verdwijnt vroeg in augustus de zon weer achter de horizon, waardoor vlak voor zonsopkomst en/of zonsondergang mooie lichteffecten op het ijs in de fjorden te zien zijn.
Programma

 • Dag 1 Amsterdam – Reykjavik, IJsland
  Aan het begin van de middag vlucht naar Reykjavik, het startpunt van de expeditie. Na aankomst transfer naar het hotel in Reykjavik. Alvorens het gezamenlijk diner in het hotel krijgt u de eerste lezing.

 • Dag 2 Reykjavik
  In de ochtend verkenning van Reykjavik. U maakt kennis met Reykjavik en bezoekt per bus en te voet de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk aan het uitzichtpunt bij The Pearl, de futuristische Hallgrimskirkja kerk, de haven en de beroemde wijk 101 Reykjavik. U wordt in de middag verwelkomt aan boord van het luxe expeditie-schip M/V Sea Spirit. Verken het schip en geniet van alle comfort aan boord. In de baai van Faxaflói komt u mogelijk de eerste walvissen tegen.

 • Dag 3 de Straat van Denemarken
  Het schip zet koers in noordelijke richting. Tijdens de oversteek door de straat van Denemarken speurt u vanaf het open dek naar walvissen en mogelijk zelfs witsnuit dolfijnen. Vanuit de diverse dekken en de observatielounge kijkt u uit naar zeevogels waaronder stormvogels, drieteenmeeuwen en Jan-van-genten. U passeert de noordpoolcirkel. Tegen de avond, wanneer u de oostkust van Groenland nadert, ziet u mogelijk de eerste ijsbergen. De goed opgeleide biologen/gidsen aan boord verzorgen lezingen over de flora, fauna, geologie, geschiedenis van de Noordpoolexpedities en andere aan het poolgebied gerelateerde onderwerpen. Nadat de nacht gevallen is hebben we de eerste kans om net Noorderlicht te spotten.

 • Dag 4-8 Verkenning van de Scoresby Sund Fjord
  U vaart door de mooiste fjorden van heel Groenland. Het landschap is majestueus, met fjorden die worden geraamd door immens hoge bergen die aan weerskanten verticaal uit zee omhoogschieten. Gelijktijdig vaart u langs gigantische ijsbergen en ijsformaties. Daarnaast is het gebied ook bekend om zijn prachtige geologische rotsformatie. Wanneer u Scoresby Sund bereikt, gaat u regelmatig aan land en geniet hier van het adembenemend mooie uitzicht op deze onmetelijk grote fjord. Met zijn zijfjorden is deze fjord het meest indrukwekkende fjordenstelsel ter wereld en tevens ook de langste fjord ter wereld. Per zodiac maakt u landingen op prachtige plekken met uitgestrekte, kleurrijke toendra die veelal bevolkt wordt door muskusossen. Onderweg bezoekt u de vissersnederzetting Ittoqqortoormiit, een gemeente die ongeveer even groot als Groot-Brittannië is en slechts 400 inwoners telt. Tijdens uw verblijf in de Scoresby Sund Fjord heeft u elke nacht de kans om het schouwspel van de dansende lichten, het noorderlicht, te zien. In de namiddag van dag 8 vertrekt u weer zuidwaarts.

 • Dag 9 Op zee, Straat van Denemarken
  Na een bijzonder verblijf in de Scoresby Sund vaart u terug over de straat van Denemarken naar IJsland. Presentaties en workshops door de deskundige gidsen & medewerkers, zorgen ervoor dat deze dag op zee nuttig & gezellig besteed worden. De 1,5 dag heeft u ook weer kans om verschillende soorten walvissen en dolfijnen te zien. De zeevogels vliegen mee met het schip. Ook hier heeft u nog steeds de mogelijkheid om ’s nachts het noorderlicht waar te nemen. De gidsen informeren u voortdurend met educatieve beeldpresentaties.

 • Dag 10 Westfjords, IJsland
  De Westfjorden onthullen een zeldzame schoonheid van dat deel van IJsland waar massatoerisme verdwijnt. Slechts 10% van de IJsland bezoekers bezoekt deze prachtige regio. Afhankelijk van wind en zeestroming kiezen we de beste plekken om deze adembenemende kust fjorden, met zijn gekartelde vogel kliffen en kleine vissersdorpjes met ook nog een traditionele manier van leven, te ontdekken.

 • Dag 11 Ontscheping in Reykjavik, IJsland en naar Amsterdam
  Reykjavík, de hoofdstad van IJsland, is het eindpunt van onze expeditie-cruise. Vroege transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam. 

  Attentie: Het is ons streven u de best mogelijke ervaring te bieden, maar besef dat flexibiliteit hierbij de sleutel is tot een succesvolle expeditie-cruise! Expeditie-cruises naar Noordpoolgebieden zijn sterk afhankelijk van ijs- en weersomstandigheden. Bovengenoemde plaatsen/locaties zijn voorbeelden van enkele van de vele bijzondere plekjes die Groenland te bieden heeft en die wij verwachten te kunnen bezoeken.

  Nota: Een reiziger op een expeditiecruise moet permanent paraat zijn voor actie. Soms kunt u vroeg in de morgen gewekt worden wanneer we langs een fantastische ijsberg of gletsjer varen bij vlakke zee, een uitzicht dat u niet mag missen. En soms midden in de nacht omdat er een ijsbeer is gezien op het ijs.Deze expeditie-cruise is onder begeleiding van gewapende gidsen. De exacte route en het aantal landingsplaatsen kan variëren en is afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wildlife te zien. De definitieve reisroute wordt bepaald door de kapitein en de expeditieleider aan boord. Het is altijd ons streven u de best mogelijke ervaring en plezier te bieden, maar onthoud dat flexibiliteit de sleutel is tot een succesvolle expeditie!
Reisleiding

Gert Polet


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam-Reykjavik v.v. 
 • Overnachting in Reykjavik
 • Stadstour Reykjavik
 • Welkomstdiner
 • Overnachtingen aan boord van het MS Sea Spirit o.b.v. volpension
 • Alle activiteiten tijdens de expeditie en lezingen aan boord
 • Zodiac cruises
 • Excursies aan wal
 • Gebruik van rubberlaarzen
 • Parka
 • Transfers
 • Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord
Data en prijzen

11-daags arrangement (o.b.v. verblijf in een driepersoonscabine)


 • Gert Polet
 • MS Sea Spirit

Van 15-09-2020 tot 26-09-2020

5,695.00 p.p.

11-daags arrangement (o.b.v. verblijf in een tweepersoonscabine op het maindeck)


 • Gert Polet
 • MS Sea Spirit

Van 15-09-2020 tot 26-09-2020

7,895.00 p.p.