Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Bath en Zuidwest-Engeland

Bath: Romeins kuuroord en UNESCO erfgoed
De prachtige landschapstuinen van Stourhead
Bezoek aan wereldberoemde Stonehenge

Bath en Zuidwest-Engeland

Groot-Brittannië

 • Prijsindicatie € 2.325 p.p.
 • Voor 8 dagen
Data en prijzen

Thema

Architectuur

Vertrekperiode

Mei
Reisbeschrijving

Bath en Zuidwest-Engeland

Tijdens deze voorjaarsreis naar Zuidwest-Engeland staat de 18e eeuw centraal. Wereldmacht Engeland spreidde zijn welvaart ten toon in schitterende landhuizen en fraaie parken. Vanuit standplaats Bath, beroemd kuuroord vanaf de Romeinse tijd en UNESCO werelderfgoed, verkennen we tevens het Romeinse en middeleeuwse erfgoed in het gebied.

Programma

 • 1e dag – zondag 16 mei
  Heenreis en Bath 

  Rond het middaguur per KLM-lijndienst van Amsterdam naar Bristol. Na aankomst rijden we naar onze standplaats Bath, waar we logeren in het zeer centraal gelegen, eersteklas Abbey hotel. We maken een korte stadswandeling en bezoeken daarbij het ‘Building of Bath Museum’, waar de ontwikkeling van Bath op voortreffelijke wijze wordt geduid. We besluiten onze wandeling met een bezoek aan Bath Abbey, de gotische abdijkerk in het stadshart. Welkomstdiner. 

 • 2e dag – maandag 17 mei 
  Bath
  We bezoeken vandaag de ‘Roman Baths’ en de tempel van Minerva. Het bijbehorende, bekroonde museum gaat in op de Romeinse aanwezigheid in Bath. In de aangrenzende Pumproom kan men nog altijd het sterk zwavelhoudende water tappen. Gelukkig biedt de kaart van het hier gevestigde café-restaurant ook alternatieven. Tijdens een wandeling door het sfeervolle stadscentrum besteden we aandacht aan de Palladiaanse architectuur en bezoeken we het Georgian House aan de Royal Crescent. Het diner is vrij. Evenals de volgende vier avonden kunt u zich bij de reisleiding aansluiten om naar een gezellig restaurant te gaan.

 • 3e dag - dinsdag 18 mei 
  Stonehenge en Salisbury
  Vandaag staat Stonehenge op het programma, het wereldberoemde monument uit de prehistorie. Daarna bezoeken we het gezellige stadje Salisbury. We bekijken er de gotische kathedraal, die vanwege de eenheid van stijl wel de meest perfecte van Engeland wordt genoemd en we bezoeken Mompesson House, een stadshuis in Queen Anne stijl met een mooie tuin. 

 • 4e dag - woensdag 19 mei
  Bradford on Avon en Longleat 

  We beginnen de dag in het welvarende wevers-stadje Bradford on Avon, waar we de vroegmiddeleeuwse Saksische kerk bezichtigen. Daarna rijden we naar Longleat, het landgoed van de markies van Bath. Het huis is een van de voornaamste bouwwerken uit de tijd van Elizabeth I. Het werd gebouwd rond 1580 in opdracht van Sir John Thynne, voorvader van de huidige bewoners. Lancelot ‘Capability’ Brown ontwierp het park in Engelse Landschapsstijl. 

 • 5e dag – donderdag 20 mei 
  Lacock en Corsham Court 
  In de ochtend rijden we naar Lacock, een schilderachtig dorp, decor van vele kostuumfilms en televisieseries. De middeleeuwse abdij, die na de opheffing van de kloosters tot woonhuis werd verbouwd, was het domicilie van William Henry Fox-Talbot, een van de uitvinders van de fotografie. Aan zijn werk is een museum gewijd. Na de lunch bezoeken we Corsham Court, een landhuis uit de Elizabethaanse periode met een beroemde schilderijencollectie (Caravaggio, Tintoretto, Rubens, Van Dijck, Reynolds).

 • 6e dag – vrijdag 21 mei
  Shaftesbury en Kingston Lacy

  We beginnen de dag in het mooie marktstadje Shaftesbury, dat eens de rijkste abdij van Engeland herbergde. We bezoeken de abdijruïne op Gold Hill, dat bekend staat als het meest romantische straatje van Engeland.  Daarna gaan we naar Kingston Lacy, een 17e-eeuws landhuis gebouwd als een Venetiaans paleis met een rijke kunstcollectie (Rubens, Van Dijck, Titiaan, Bruegel).

 • 7e dag – zaterdag 22 mei 
  Stourhead en Wells 
  Het in landschapsstijl aangelegde park van Stourhead geldt als hoogtepunt van de Engelse tuinkunst. Het prachtige park is gestoffeerd met allerlei literair geïnspireerde follies. Het landhuis is een mooi voorbeeld van de bij Engelse landheren zo geliefde Palladiaanse stijl. De middag brengen we door in het fraaie stadje Wells met zijn bisschoppelijk paleis en bijzondere kathedraal. Dit is vooral te danken aan de gebeeldhouwde westgevel, de schaarbogen in de viering en het uitzonderlijke kapittelhuis. Bijwoning van de Evensong door het beroemde koor is mogelijk. Afscheidsdiner in Bath. 

 • 8e dag – zondag 23 mei
  Bath en terugreis
  In de ochtend staat een bezoek aan het Holburne Museum op het programma. De vaste collectie herbergt schilderijen en voorwerpen van Engelse en Europese schilders. Aan het einde van de middag vliegen we via Bristol per KLM-lijndienst terug naar Amsterdam. Aankomst ca. 19.30 uur.   

 

N.B. Programmaonderdelen en -volgorde zijn onder voorbehoud.

Reisleiding

Drs. Hettie Peterse


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Internationale vluchten met KLM
 • Luchthavenbelastingen à € 71,- p.p.
 • Alle vervoer zoals aangegeven in het programma
 • 7 hotelovernachtingen
 • Ontbijten en 2 diners
 • Excursies volgens programma
 • Entreegelden 
Data en prijzen

8-daags arrangement


 • Vliegreis per KLM
 • drs. Hettie Peterse

Van 16-05-2021 tot 23-05-2021

2,325.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

De tuinen van Picardië

Bekijk

Het land van de Douro

Bekijk