Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Hongarije

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Hongarije

In Budapest ligt de geschiedenis op straat, niet alleen de oude geschiedenis van de Turken, Oostenrijkse Habsburgers en de keizerlijke grandeur, maar ook die van het communisme en de grote omwenteling die in 1989 plaatsvond. Tot een paar jaar geleden werd er voor hem gemarcheerd met mooi ingestudeerde passen, nu is hij verdwenen van het Heldenplein, net als vele anderen: het levensgrote bronsbeeld van Stalin, de leermeester van het wereldproletariaat. Even verderop kent het plein sinds kort het grafmonument voor de onbekende gevallenen van 1956, over wie 30 jaar lang niet gesproken mocht worden. Nu vormen soldaten voor hén de erewacht. 

Deze indrukwekkende stad biedt een uitzonderlijke verscheidenheid aan bezienswaardigheden, paleizen, koffiehuizen, synagogen, prachtige restaurants en talloze musea. Naast haar rijkdom aan kunstschatten, staat Budapest ook bekend om haar muziekleven: iedere avond worden prachtige concerten of opera's uitgevoerd. De uitvoeringen kennen een hoog niveau en worden gegeven in gebouwen die als de fraaiste in Europa gelden, zoals de Staatsopera met haar indrukwekkende classistische architectuur en prachtig gedecoreerd interieur.

Naast de Hongaarse Art Nouveau, muziek en schilderkunst behoort de wijn tot het culturele erfgoed van het land. Tussen burchten en kastelen, poesta en meren, oude steden en dorpen liggen de beroemde wijnregio’s en zijn kleine en grote wijnhuizen gevestigd. 

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles