Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Ierland

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Ierland

Ierland, of eigenlijk de Republiek Ierland, zoals het land sinds 1949 heet, beschikt over een rijke geschiedenis. Zo werd hoofdstad Dublin in een ver verleden gesticht door de nietsontziende Vikingen. De meer recente historie, en dan met name de afgelopen eeuw, verliep op zijn zachtst gezegd bewogen. Denk hierbij aan de welbekende Paasopstand van april 1916 gevolgd door het jarenlange getouwtrek tussen IRA en het Britse leger, hetgeen gepaard ging met veel bloed vergieten.

Met blindstaren op deze zwarte Ierse periode doen we Ierland echter tekort. Prachtige kastelen, sierlijke kathedralen, het historische stadscentrum van Dublin en het fameuze Trinity College vertellen namelijk een veel mooier verhaal.

Ierland is ook het land van de schrijvers. Door de eeuwen heen bracht het diverse literaire grootheden voort, waarvan de sporen nog volop terug te vinden zijn. Het vermaarde Writers Museum is hier een voorbeeld van, maar ook het James Joyce Cultural Centre en de in het oog springende Samuel Beckett Bridge zijn odes aan hen die op papier floreerden.

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles