Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Italië

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Italië

Liefhebbers van archeologie kunnen in Italië hun hart ophalen. Grieken en Romeinen floreerden hier in tijden van weleer en lieten tal van sporen achter. De legendarische Via Appia, alsook grote delen van Sicilië en Apulië vormen in dit opzicht het epicentrum. Maar ook enkele gaaf bewaarde ruïnesteden aan de Golf van Napels spreken tot de verbeelding.

Italië is echter ook en vooral het land van de vele kunstschatten. De pausen verzamelden door de eeuwen heen imposante collecties van uiteenlopende kunst, welke rijkelijk uitgestald staan in de Vaticaanse Musea. In het weelderige Toscaanse heuvelland geldt Florence als bakermat van de Middeleeuwse kunst en Renaissance-kunst, met daarin meesterwerken van Rafaël, Titiaan, Caravaggio, Boticelli en natuurlijk het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. De kerken in de stad zijn eveneens adembenemend en weten met name te imponeren met prachtige schilderingen van o.a. Michelangelo.

In Venetië verdiepen we ons in bijzondere architectuur, terwijl de eeuwige stad Rome de Romeinse historie bijna voelbaar maakt met het sierlijke Forum Romanum en het statige Colosseum. Mode hoofdstad Milaan biedt een hele andere tak van sport. Design en high fashion zijn er aan de orde van de dag, maar ook stedelijke pracht kan de stad niet ontzegd worden.

Gastronomisch staan de Italianen al sinds mensenheugenis op de kaart. Wereldwijd vermaard om hun pasta’s, salades, meesterlijk bereide ham en bourgondische pizza’s geeft men in Italië overal een eigen, unieke twist aan. Begeleid door sublieme wijnen ontstaan zo met grote regelmaat culinaire hoogstandjes. Tel hier het behaaglijke mediterrane klimaat bij op en alle ingrediënten voor een vorstelijk verblijf in ‘la bella Italia’ zijn aanwezig.

 

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles