Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Architectuurbiënnale van Venetië

Toegang tot het Biënnale terrein
Tijdelijke tentoonstellingen in de stad
Excursie in de voetsporen van Carlo Scarpa

Architectuurbiënnale van Venetië

Italië

 • Prijsindicatie € 1.595 p.p.
 • Voor 5 dagen
Data en prijzen

Thema

Architectuur

Vertrekperiode

Oktober
Reisbeschrijving

Architectuurbiënnale van Venetië

De 17de internationale architectuurbiënnale in Venetië draagt de naam ‘How will we live together?' en speelt in op de actualiteiten en de grootste uitdagingen van de 21ste eeuw.

De Libanese onderwijzer en architect Hashim Sarkis, curator van het evenement, nodigt met deze vraag de deelnemende architecten uit na te denken over ruimtelijke oplossingen voor politieke verdeeldheid en economische ongelijkheid. Voor inclusiviteit in een tijd van toenemende individualiteit. Het is een uitdaging voor de architecten om te reiken over geografische en digitale grenzen heen om gezamenlijk de crises waarmee onze aarde wordt geconfronteerd het hoofd te bieden. Een ode aan de architectuur om de manier waarop we samenleven materieel, ruimtelijk en cultureel te inspireren.

Een tweede leidraad tijdens deze reis is het werk van Carlo Scarpa (1906-78), met afstand de beroemdste Venetiaanse architect van de twintigste eeuw. Hij liet zich zowel inspireren door Japanse karigheid als door de cultuur van Venetië en het landschap van de Veneto. Hij richtte vele musea in, zoals de Accademia, en drukte zijn stempel op de biënnale met entreepaviljoentjes, de boekwinkel, het Italia-paviljoen en het Venezolaans paviljoen.

Drs. Robert-Jan Muller, kunsthistoricus en publicist, erelid van AICA Nederland en voorzitter van het AICA Committee on Censorship and Freedom of Expression, leidt gedurende vijf dagen langs de architectonische hoogtepunten en voorziet deze van de inhoudelijke duiding.

Programma

 • Dag 1 Amsterdam – Venetië
  Per rechtstreekse KLM-vlucht van Amsterdam naar Venetië. Na aankomst transfer naar het vier-sterren Santa Marina Hotel. Vervolgens gelegenheid tot lunch en aansluitend een eerste verkenning van Venetië, onder meer per vaporettoom de uitbundige sfeer op het Canal Grande te ervaren.

 • Dag 2 Giardini
  Na het ontbijt bezoek aan het uitgestrekte Biënnaleterrein van de Giardini. Op het hoofdterrein eerst bezoek aan het centrale paviljoen met de presentatie van Hashim SarkisVervolgens bezoek aan een zorgvuldige selectie van het dertigtal landenpaviljoens, dat tezamen een fascinerend openluchtmuseum vormt. In het bijzonder aandacht voor de door Carlo Scarpa ontworpen elementen op het Biënnaleterrein, wiens werk als tweede leidraad dient.

 • Dag 3 Arsenale
  In de ochtend een bezoek aan het elfde-eeuwse werfterrein van het Arsenale, waar sinds de marine het terrein heeft verlaten een belangrijk deel van de biënnales is te zien, vooral in de indrukwekkend lange, middeleeuwse lijnbaan.
  De middag ter vrije bestedingbijvoorbeeld voor een bezoek aan de Fondazione Giorgio Cini, een cultureel centrum op het eiland San Giorgio Maggiore, waar in de gelijknamige kerk een schitterend Laatste Avondmaal hangt van Tintoretto. Of de Dogana, met een expositie uit de omvangrijke collectie hedendaagse kunst van François Pinault, beruchte Franse miljardair. 

 • Dag 4 Het Venetië van Carlo Scarpa
  Vandaag staat in het teken van het Venetië van Carlo Scarpa met een rondgang langs de verschillende architectonische hoogtepunten van zijn hand, zoals de entree van het Ca’ Foscari universiteitsgebouw, de winkel Negozio Olivetti, de Fondazione Querini Stampalia en de Gallerie dell’Academia.

 • Dag 5 Venetië - Amsterdam
  De ochtend ter vrije besteding of (facultatief) bezoek aan het Museo Correr, het historisch museum van Venetië, gevestigd in een Napoleontisch paleis op het Piazza San Marco. In de loop van de middag transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

  N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud.

  * Een aantal foto's op deze pagina zijn van eerdere edities van de Architectuurbiënnale en dienen enkel ter illustratie en inspiratie.

Reisleiding

Drs. Robert-Jan Muller


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 

 • Vliegreis per KLM, Amsterdam - Venetië 
 • Luchthavenbelastingen (ca. €315,- per persoon)
 • 1 stuks ruimbagage
 • Verblijf in het centraal gelegen **** Hotel Santa Marina o.b.v. logies & ontbijt
 • Vervoer en entrees conform programma
 • Toegang tot het Biënnaleterrein op de in het programma genoemde dagen
 • Deskundige Nederlandstalige reisbegeleiding door drs. Robert Jan Muller

 

Data en prijzen

5-daags arrangement


 • Vlieg met KLM
 • Drs. Robert-Jan Muller

Van 15-06-2021 tot 19-06-2021

1,595.00 p.p.

5-daags arrangement


 • Vlieg met KLM
 • Drs. Robert Jan Muller

Van 11-10-2021 tot 15-10-2021

1,595.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Berlijn

Bekijk

Cultuurreis Ecuador

Bekijk