Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 62 of maak een afspraak

Biënnale van Venetië

Toegang tot het Biënnale terrein
Tijdelijke tentoonstellingen in de stad
Bezoek aan het Complesso dell' Ospedaletto

Biënnale van Venetië

Italië

 • Prijsindicatie € 1.495 p.p.
 • Voor 5 dagen
Data en prijzen

Thema

Kunst

Vertrekperiode

Oktober
Reisbeschrijving

Biënnale van Venetië

Sinds 1895 is de Biënnale van Venetië 's werelds grootste en belangrijkste internationale beeldende kunst evenement. De vele tentoonstellingen en landenpresentaties in de Giardini, Arsenale en palazzi in de stad bieden om de twee jaar een staalkaart van de nieuwste ontwikkelingen in de hedendaagse kunst. In 2019 wordt de Biennale van Venetië samengesteld door de Amerikaan Ralph Rugoff, directeur van de Hayward Gallery in Londen. 

Dit jaar voert de Biënnale de titel 'May You Live in Interesting Times'. Hiermee wil Rugoff de bezoeker van de Biennale stimuleren de werkelijkheid vanuit andere perspectieven te benaderen. Volgens Rugoff is hierbij een specifieke rol weggelegd voor kunstenaars omdat zij bij uitstek op zoek zijn naar alternatieve wijzen om met begrippen als ‘waarheid’ en ‘werkelijkheid’ om te gaan. In Venetië nodigde Rugoff dan ook kunstenaars uit, die bij uitstek onze vaststaande opvattingen uitdagen en onze reactie zullen oproepen. In het Nederlandse Rietveld paviljoen in de Giardini wordt werk getoond van Iris Kensmil en Remy Jungerman. Zij leggen een verband tussen de kunst van De Stijl en niet westerse culturen waarmee Nederland historisch een band heeft.

Programma

 • Dag 1 - Amsterdam - Venetië
  Per rechtstreekse KLM-vlucht van Amsterdam naar Venetië. Na aankomst transfer naar ons hotel. Na gelegenheid tot lunch een eerste verkenning van Venetië. Onder meer gebruik van de vaporetto om de uitbundige atmosfeer op het Canal Grande te ervaren..

 • Dag 2 - Venetië
  Na het ontbijt bezoek aan het uitgestrekte Biënnale terrein van de Giardini. Op het hoofdterrein vangen we aan met bezoek aan het centrale Paviljoen met de presentatie van Ralph Rugoff. Vervolgens bezoek aan een zorgvuldige selectie van het dertigtal landenpaviljoens,dat tezamen een fascinerend openluchtmuseum vormt. In het Nederlandse Rietveld-paviljoen treft u de bijdrage door Iris Kensmil en Remy Jungerman.

 • Dag 3 - Venetië
  Vandaag bezoek aan de Arsenale, het elfde-eeuwse werfterrein. De enorme hallen en lijnbanen vormen een fantastisch decor voor de actuele kunst. In de middag vrije tijd, bijvoorbeeld voor een bezoek aan de Punta della Dogana, eigendom van de Franse miljardair François Pinault. De tentoonstelling ‘Luogo e Segni’ (Plaatsen en Tekens) laat werk van 36 wereldberoemde kunstenaars zien, zoals Louise Bourgeois, Constantin Brancusi, Philippe Parreno, Tacita Dean en Robert Wilson. De Belgische schilder Luc Tuymans neemt het imposante Palazzo Grassi aan het Canal Grande, eveneens van Pinault, in bezit met zijn omvangrijke tentoonstelling ‘La Pelle’ (De Huid). Een andere mogelijkheid is een bezoek te brengen aan de kerken van de geniale architect Palladio, die het renaissance-ideaal belichaamde van de stad als harmonieus toonbeeld van gratie en waardigheid.

 • Dag 4 - Venetië
  Na het ontbijt bezoek aan een aantal van de speciale tentoonstellingen die in de stad te zien zijn in het kader van de Biënnale. Zo maakt de Fondazione Louis Vuitton voor de gelegenheid een expositie met werk van Philippe Parreno mogelijk in de Espace Louis Vuitton Venezia en toont de Fondazione Prada werk van Jannis Kounellis, samengesteld door de wereldvermaarde tentoonstellingsmaker Germano Celant. Het is een spectaculair overzicht met 60 kunstwerken van de kunstenaar (1936-2017) uit de periode 1959-2015. In het intrigerende Palazzo Fortuny is de eerste Europese overzichts-tentoonstelling te zien van de Zuid-Koreaanse abstracte schilder Yun Hyong Keun (1928-2007). Gelijktijdig vindt in de Fondazione Querini Stampalia de eerste grote persoonlijke tentoonstelling in Italië plaats met werk van de overleden Duitse kunstenaar Jörg Immendorff. ‘s Middags facultatief bezoek aan de Collezione Peggy Guggenheim, met een uitzonderlijke selectie van klassiek modernen als Picasso, Duchamp, Magritte en Pollock.

 • Dag 5 - Venetië - Amsterdam
  In de ochtend nog tijd voor een ontspannen bezoek aan het nabij het hotel gelegen Complesso dell’ Ospedaletto. Het complex bestaat uit vier delen de Chiesa Santa Maria dei Derelitti, het trappenhuis van de hand van Sardi, de vierseizoenstuin van zijn opvolger Laghena en de Sala della Musica met fresco’s van Jacopo Guarana en Agostino Mengozzi Colonna, de laatste vertegenwoordigers van de quadraturaschildertraditie, bekend geworden door Giovanni Batista Tiepolo die samenwerkte met de vader van Colonna.In de loop van de middag vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

  N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud.
Reisleiding

Drs. Robert-Jan Muller


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 

 • vliegreis per KLM, Amsterdam - Venetië 
 • luchthavenbelastingen (ca. €315,- per persoon)
 • 1 stuks ruimbagage
 • verblijf in het centraal gelegen ***-hotel Ca Marinella o.b.v. logies & ontbijt
 • 5 dagen OV-kaart Venetië
 • toegang tot het Biënnaleterrein op de in het programma genoemde dagen

 

Data en prijzen

5-daags arrangement


 • Vlieg met KLM
 • Drs. Robert-Jan Muller

Van 22-10-2019 tot 26-10-2019

1,495.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Venetië

Bekijk

Koningssteden van Castilië

Bekijk