Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Byzantijns Noord-Italië

Byzantijnse mozaïekkunst in Ravenna & Venetië
Bewonder Giotto's beroemde fresco's in Padua
Vaartocht door de lagune van Venetië

Byzantijns Noord-Italië

Italië

 • Prijsindicatie € 1.995 p.p.
 • Voor 8 dagen
Data en prijzen

Thema

Kunst

Vertrekperiode

Oktober
Reisbeschrijving

Byzantijns Noord-Italië

De ware schatkamers van Byzantijnse architectuur en mozaïekkunst vinden we in Ravenna en Venetië. De reis brengt ons ook naar het klooster van Pomposa, de fresco’s van Giotto in Padua en de boeiende getuigenissen van de late oudheid en de vroeg-Byzantijnse tijd in Aquileia.

Programma

 • 1e dag – donderdag 14 oktober
  Ravenna

  Ochtendvlucht per KLM-lijndienst van Amsterdam naar Bologna en vandaar per touringcar naar Ravenna, waar we drie nachten logeren in het eersteklas centraal gelegen hotel Bisanzio. Vanmiddag maken we een korte wandeling door de stad en bezoeken we de 6e-eeuwse kerk Sant’Apollinare Nuovo, om hier alvast een indruk op te doen van de kerken uit de late oudheid, waar Ravenna zo beroemd om is. Diner in een goed lokaal restaurant.

 

 • 2e dag – vrijdag 15 oktober
  Ravenna
  We zetten onze verkenning van Ravenna voort en bezoeken in de ochtend het Baptisterium van de Arianen, en dat van de Orthodoxen, beide hoogtepunten van mozaïekkunst, en werpen een blik in de kerk van St. Franciscus met het graf van Dante. ’s Middags bezoeken we de kerk van San Vitale, gebouwd onder keizer Justinianus waar zich de meeste en de historisch meest interessante mozaïeken bevinden. In het mausoleum van keizerin Galla Placidia zien we schitterende en terecht beroemde mozaïeken. Ten slotte bekijken we het nabijgelegen museum. Het diner is de komende dagen niet inbegrepen. De reisleiding zal u van advies dienen.

 

 • 3e dag – zaterdag 16 oktober 
  Ravenna
  Vanochtend bezoeken we het graf van de Oostgotische koning Theodorik die in 493 van Ravenna zijn residentie maakte. Vervolgens rijden we per touringcar ongeveer vijf kilometer de stad uit voor een bezoek aan misschien wel de mooiste van alle kerken van Ravenna: Sant’Apollinare in Classe. Zeer indrukwekkend zijn de architectuur en de mozaïeken. In de middag kan een ieder op eigen gelegenheid ronddwalen in het wat verstilde, maar zo sfeervolle Ravenna.

 • 4e dag – zondag 17 oktober
  Via Pomposa en Padua naar Jesolo

  Vertrek per touringcar naar de volgende standplaats Jesolo. Onderweg doen we eerst het bijzonder interessante klooster Pomposa aan. Vervolgens rijden we door naar Padua, waar we de Arenakapel met de beroemde fresco’s van Giotto bewonderen. In het Lido di Jesolo installeren we ons in het zeer comfortabele hotel Falkensteiner. Vanavond en volgende avonden diner in het hotel.

 

 • 5e dag – maandag 18 oktober 
  Venetië
  Onze wandeling door de dogenstad voert ons naar de dom van San Marco, natuurlijk een ‘must’ voor iedere bezoeker van deze stad en in zekere zin een trait d’union tussen het middeleeuwse Venetië en zijn Byzantijnse voorgeschiedenis. Om in Byzantijnse sfeer te blijven bezoeken we voorts het fraaie Iconenmuseum. ’s Middags kan iedereen op eigen gelegenheid nog enkele uren genieten van Venetië en het vele dat deze wonderschone stad te bieden heeft.

 • 6e dag – dinsdag 19 oktober
  Aquilea en Grado
  Vandaag staan de imponerende (laat-)antieke en middeleeuwse monumenten van Grado en Aquilea op het programma. Aquilea was een belangrijke stad in de Romeinse keizertijd, totdat het in 452 door Attila en zijn Hunnen werd verwoest. In de 12e eeuw beleefde het een nieuwe bloei. We bekijken er de schitterende vloermozaïeken in de 12e-eeuwse kerk met haar uit stenen van het Romeinse amfitheater opgetrokken campanile, resten van het Romeinse forum, etc. In Grado bekijken we de kathedraal. We zien er opnieuw fraaie vloermozaïeken in de stijl van Ravenna. Ten slotte bezoeken we het Baptisterium.

 

 • 7e dag – woensdag 20 oktober
  San Michele, Torcello en Burano
  We maken een vaartocht door de lagune van Venetië en beginnen op het eilandje San Michele, het ‘dodeneiland’ met zijn graven, al in de verte herkenbaar aan de vele cypressen. Vervolgens doen we het eilandje Torcello aan. We bezoeken er de kathedraal, met schitterende Byzantijnse mozaïeken in de stijl van Monreale en Cefalù op Sicilië en Dafni bij Athene. Ten slotte varen we naar Burano, een pittoresk eilandje dat bekend is om zijn kantweverij en de goede vislunches.

 • 8e dag – donderdag 21 oktober
  Lido di Jesolo en terugreis
  Na een vrije ochtend en een mooie afscheidslunch rijden we naar het vliegveld van Venetië voor de terugvlucht per KLM-lijndienst naar Amsterdam.

N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud.

Reisleiding

Dr. Henk W. Singor


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Internationale vluchten met KLM
 • Luchthavenbelastingen à € 52,- p.p.
 • Alle vervoer zoals aangegeven in het programma
 • 7 overnachtingen
 • Dagelijks ontbijt, 1 lunch en 5 diners
 • Excursies volgens programma
 • Entreekosten
Data en prijzen

8-daagse reis


 • Vliegreis per KLM
 • dr. Henk W. Singor

Van 14-10-2021 tot 21-10-2021

1,995.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

VIP kunstreis Parijs

Bekijk

De esthetiek van de Baskische ziel

Bekijk