Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 62 of maak een afspraak

De Golf van Napels

Vertrekgarantie
Schilderachtige Amalfitaanse kust
Pompeii
Herculaneum en Oplontis

De Golf van Napels

Italië

 • Prijsindicatie € 2.395 p.p.
 • Voor 8 dagen
Data en prijzen

Thema

Geschiedenis

Vertrekperiode

Oktober
Reisbeschrijving

De Golf van Napels

Vanuit de gezellige standplaats Sorrento bekijken we de hoogtepunten van de Romeinse cultuur aan de Golf van Napels. We bezoeken de door de Vesuvius bedolven steden Pompeii en Herculaneum, alsmede enkele Romeinse villa’s. Ook de Griekse tempels van Paestum, het historisch centrum van Napels, de kust van Amalfi en de pracht van Capri staan op ons programma. Dit alles in het aan de Golf van Napels vaak zo aangename najaar.

Programma

 • 1e dag – zaterdag 26 oktober, Heenreis en Sorrento
  Rechtstreekse lijnvlucht Amsterdam-Napels per Transavia-lijndienst. Na aankomst reizen we per touringcar naar Sorrento. Daar installeren we ons in het fraai gelegen eersteklas hotel Imperial Tramontano. We wandelen door Sorrento en drinken een aperitief op een van de gezellige terrassen in het historische centrum. 

 • 2e dag – zondag 27 oktober, Amalfitaanse kust en Paestum
  Per touringcar reizen we langs de schilderachtige Amalfitaanse kust. In het stadje Amalfi, ooit zetel van een zeerepubliek, stoppen we voor een kort bezoek aan de Dom en de daarnaast gelegen 13e-eeuwse kloosterhof. We vervolgen onze reis naar Paestum voor een uitgebreid bezoek aan de Griekse tempels. Ook het museum en een rit langs de goed geconserveerde stadsmuur staan op ons programma. 

 • 3e dag – maandag 28 oktober, Pompeii
  Met het treintje van de Circumvesuviana reizen we naar de opgravingen van Pompeii. Tijdens een uitgebreid bezoek besteden we aandacht aan de vele aspecten die Pompeii zo bijzonder maken, zoals de opmerkelijk goed geconserveerde woonhuizen en openbare gebouwen, soms nog voorzien van rijke wand- en vloerdecoraties. We besluiten de dag met een bezoek aan de Villa dei Misteri. 

 • 4e dag – dinsdag 29 oktober, Herculaneum en Oplontis
  Per touringcar gaan we naar de opgravingen van Herculaneum, waar we een goede indruk krijgen van het Romeinse straatbeeld en ervaren hoe de plaatselijke elite woonde. Na de lunchpauze bezoeken we de luxueuze Villa van Oplontis met belangrijke wandschilderingen. 

 • 5e dag – woensdag 30 oktober, Napels en Museo Archeologico Nazionale
  Ons bezoek aan Napels begint met een wandeling door de Grieks-Romeinse stad. Onder de San Lorenzo Maggiore bekijken we een Romeinse straat en een macellum. Na de lunchpauze gaan we naar het Museo Archeologico Nazionale. U krijgt er een toelichting op onder meer de mozaïeken en de wandschilderingen uit de huizen van Pompeii en Herculaneum. Daarna is er ruim de gelegenheid om zelf andere onderdelen van de omvangrijke collectie, waaronder de marmeren beelden uit de collectie Farnese, te bekijken. 

 • 6e dag – donderdag 31 oktober, Baia, Bacoli en Pausilypon
  Vandaag staat het westelijk deel van de Golf van Napels op het programma. In de Romeinse badplaats Baia, een place-to-be voor de toenmalige elite, bekijken we een in terrassen gebouwd keizerlijk complex van geneeskrachtige bronnen en thermen. Het water werd aangevoerd via de Aqua Augusta, een waterleiding waarop ook Pompeii en Napels waren aangesloten. In Bacoli bezoeken we het eindpunt van de waterleiding, een reusachtig ondergronds reservoir (Piscina Mirabilis) dat de Romeinse vloot bij Kaap Misenum van drinkwater voorzag. Na de lunchpauze bezoeken we in het archeologisch park Pausilypon, de prachtig aan zee gelegen villa van Vedius Pollio (een vriend van keizer Augustus). 

 • 7e dag – vrijdag 1 november, Capri
  Een korte boottocht brengt ons naar het mooie eiland Capri. Na een koffiestop wandelen we in ongeveer 45 minuten naar de op een rotspunt gelegen Villa Jovis. Dit is het paleis van waaruit keizer Tiberius de laatste tien jaar van zijn leven het Romeinse Rijk bestuurde. Bij helder weer kunnen we vanuit de villa de gehele Golf van Napels overzien. De middag is vrij op Capri. Afscheidsdiner in een lokaal restaurant in Sorrento.

 • 8e dag – zaterdag 2 november, Napels en terugreis
  In de ochtend vertrek naar Napels. We bekijken de omgeving van Piazza del Plebiscito met onder meer de Palazzo Reale en de Galleria Umberto I, een monumentale winkelgalerij uit het einde van de 19e eeuw.De terugvlucht begint omstreeks 18.00 uur via Milaan per Alitalia lijndienst. Aankomst Schiphol ca. 23.00 uur.

  N.B. Programmaonderdelen en -volgorde zijn onder voorbehoud.
Reisleiding

Drs. Hettie Peterse


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Vluchten per Transavia en Alitalia
 • Luchthavenbelastingen (ca. € 60,- per persoon)
 • 1 stuks ruimbagage
 • 7 Overnachtingen
 • Alle vervoer zoals aangegeven in het programma 
 • Entrees conform programma
Data en prijzen

8-daags arrangement


 • Vlieg met Transavia
 • Drs. Hettie Peterse

Van 26-10-2019 tot 02-11-2019

2,395.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Herontdekking van Constantinopel

Bekijk

Drie-eenheid van Oekraïne

Bekijk