Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Noord-Italiaanse Alpenmeren

Vertrekgarantie
Tuinen aan het Comomeer
Privéboot Lago Maggiore
Santuario della Sacro Monte, de heilige berg

Noord-Italiaanse Alpenmeren

Italië

 • Prijsindicatie € 1.495 p.p.
 • Voor 6 dagen
Data en prijzen

Thema

Architectuur

Vertrekperiode

Mei
Reisbeschrijving

Noord-Italiaanse Alpenmeren

Vanuit een centrale, zeer comfortabele standplaats doorkruisen we het land met de schilderachtige meren en de lieflijke heuvels, met op de achtergrond besneeuwde bergen. We bezoeken de grootse villa’s, prachtige tuinen en parken, in mei volop in voorjaarstooi.

Programma

 • 1e dag – zaterdag 15 mei
  Heenreis en Varese

  Na een ochtendvlucht per KLM-lijndienst van Amsterdam naar Milaan Malpensa, rijden we naar het statige, eersteklas Palace Grand Hotel te Varese. Tijdens een stadswandeling bezoeken we de Giardini Estensi, een formele tuin met hoge oude bomen en een groen labyrint. Daarna het Park van Villa Mirabello met een klassiek romantische opzet. Een echte thuiskomer, als een welkom in de wereld van de tuin. We dineren, evenals de volgende twee dagen, in ons hotel.

 • 2e dag – zondag 16 mei
  Lago Maggiore

  Onze touringcar brengt ons allereerst naar de botanische tuinen van de Villa Taranto. Daarna varen we naar het Isola dei Pescatori. Een uniek bergpanorama vanaf het meer, zeker omdat we vandaag met een privéboot zullen rondvaren, onder andere naar het lunchrestaurant. Na de gezamenlijke lunch gaan we verder naar het Isola Bella. Op dit ooit zo rotsige eilandje begon Vitaliano Borromeo in 1632 met de constructie van een, in de vorm van een schip gebouwd, paleis en tuinen.

 • 3e dag – maandag 17 mei
  Meer van Lugano

  Vandaag rijden we naar het Zwitserse kanton Ticino, waar we het boven Lugano gelegen San Grato park bezoeken. In dit beroemde wandelpark van 200.000 m2 genieten we van de bloeiende azalea’s en rododendrons en het uitzicht op het meer. Na de lunchpauze rijden we naar Morcote, voor een bezoek aan het Park Scherrer, de tuin met de Zeven Wonderen van de wereld, een Siamees theehuis, de tempel van Neferiti, een Casa Araba, een zonnetempel, de Palazzina en vele beeldhouwwerken. Langs de oever van het meer kuieren we naar het rustieke stadje met gezellige winkeltjes en terrassen.

 • 4e dag – dinsdag 18 mei
  Varese

  In de ochtend rijden we naar het Santuario della Sacro Monte, de heilige berg. Het is een van de negen heilige bergketens van Piemonte en Lombardije die in 2003 door de UNESCO werd opgenomen in het we welderfgoed van de mensheid. Een wandeling omlaag voert ons langs veertien 17e-eeuwse kapelletjes met fresco’s en beelden. Na de lunchpauze gaan we naar de Villa Toeplitz met een wel heel bijzondere tuin: het is eigenlijk een uitgestrekte fontein. Dan naar Villa Panza met een grote collectie moderne Amerikaanse kunst en elk seizoen een wisselende tentoonstelling in het park. Na vrije tijd in het pittoresk gelegen stadje Varese, ook wel de tuinstad cittàgiardino genoemd, is het diner vanavond vrij.

 • 5e dag – woensdag 19 mei
  Tuinen aan het Comomeer

  De dagexcursie begint in Tremezzo met een wandeling door de tuin van de Villa Balbianello. Het volgende bezoek is aan de Villa Carlotta, waar we schilderijen van Hanez en beelden van Canova aantreffen. Deze villa werd door Prinses Marianne van Nassau gekocht voor haar dochter Charlotte in verband met haar huwelijk met George II van Saksen-Meiningen. Naar haar is de villa genoemd. George was de tuin genegen en als natuurliefhebber heeft hij deze ontwikkeld tot het huidige park van acht hectare met een grote botanische veelzijdigheid. Een wandeling door deze betoverende tuinen is een nieuw hoogtepunt van dit bezoek. Na de lunchpauze in Tremezzo varen we naar de aan de oevers van het meer gelegen Villa Melzi in Belaggio. We bezoeken de in neoklassieke stijl gebouwde villa en de romantische tuinen all’inglese. Afscheidsdiner in Varese.

 • 6e dag – donderdag 20 mei
  Terugreis

  In de loop van de ochtend rijden wij naar het vliegveld Milaan Malpensa voor de terugvlucht per KLM-lijndienst naar Amsterdam. Aankomst in de namiddag/begin van de avond. 

  N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud.
Reisleiding

Ing. Michel Lafaille


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Internationale vluchten met KLM
 • Luchthavenbelastingen à € 53,- p.p.
 • Alle vervoer zoals aangegeven in het programma
 • 5 hotelovernachtingen
 • Ontbijten, 1 lunch en 4 diners 
 • Excursies volgens programma
 • Entreegelden
Data en prijzen

6-daags arrangement


 • Vlieg met KLM
 • ing. Michel Lafaille

Van 15-05-2021 tot 20-05-2021

1,495.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

De tuinen van Picardië

Bekijk

500 jaar Manuelijnse stijl

Bekijk