Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Sicilië

Vertrekgarantie
Tempels en theaters van de Grieken
Mozaïeken van de Romeinen en Byzantijnen
Kunstwerken van de Arabieren, Normandiërs en de Bourbons

Sicilië

Italië

 • Prijsindicatie € 2.775 p.p.
 • Voor 13 dagen
Data en prijzen

Thema

Archeologie

Vertrekperiode

Mei
Reisbeschrijving

Sicilië

In het mooie voorjaar doorkruisen wij Sicilië op zoek naar oude beschavingen. We zien tempels en theaters van de Grieken, mozaïeken van de Romeinen en de Byzantijnen en kunstwerken van de Arabieren, Normandiërs en de Bourbons. Er zijn weinig plaatsen waar de verschillende culturen zo nadrukkelijk hun sporen hebben nagelaten als op het eiland Sicilië.

Programma

 • 1e dag – zaterdag 23 mei, heenreis naar Catania
  Aan het begin van de avond vertrek per rechtstreeks Transavia-lijndienst van Amsterdam naar Catania, waar we ons voor drie overnachtingen installeren in het eersteklas hotel Best Western Mediterraneo.

 • 2e dag – zondag 24 mei, Catania
  Tijdens een stadswandeling bezoeken we onder meer de dom, waar zich het graf bevindt van de componist Vincenzo Bellini, en het imponerende Romeinse theater. Diner, evenals de volgende dag, in het hotel.

 • 3e dag – maandag 25 mei, Taormina aan de voet van de Etna
  Vanochtend rijden we naar de hellingen van de Etna tot een hoogte van ongeveer 1.800 meter. Een kabelbaan kan liefhebbers nog hoger brengen (facultatief). Na de lunch gaan we naar de door de Grieken gestichte stad Taormina. We bezoeken het goed bewaarde antieke theater, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over de Ionische Zee en de Etna.

 • 4e dag – dinsdag 26 mei, via Tindari en Cefalù naar Palermo
  Onderweg naar Palermo bekijken we eerst in Tindari de indrukwekkende opgravingen. We vervolgen de route naar Cefalù, waar we een bezoek brengen aan de Normandische kathedraal met de mooie mozaïeken. In Palermo logeren we drie nachten in het goed gelegen eersteklas hotel Plaza Opera. Evenals de volgende twee dagen dineren we in een lokaal restaurant.

 • 5e dag – woensdag 27 mei, Palermo
  We beginnen onze bezoeken in het recent heringerichte archeologische museum. Na de lunchpauze wandelen we langs de Quattro Canti naar de Piazza Pretoria met de Martorana-kerk met zijn prachtige 12e-eeuwse mozaïeken en we bezoeken de kathedraal, een indrukwekkend bouwwerk met bouwstijlen uit de 12e tot de 18e eeuw. Binnen zien we de vier sarcofagen van twee van Sicilië’s Normandische vorsten en hun echtgenotes.

 • 6e dag – donderdag 28 mei, Palermo
  Tijdens een ochtendwandeling gaan we naar de San Giovanni degli Eremiti en we brengen een bezoek aan het Normandisch Paleis met de Cappella Palatina, waar we ons vergapen aan de schitterende mozaïeken. Na de lunchpauze gaan we naar het Palazzo Abatellis, met indrukwekkende beeldhouwkunst en de beroemde Annunciatie van Antonello da Messina. Na een bezoek aan de Santa Caterina met een klim naar het dak dineren we op de Piazza Bellini.

 • 7e dag – vrijdag 29 mei, via Monreale en Segesta naar omgeving Selinunte
  We verlaten Palermo en rijden dwars door Sicilië naar Selinunte. In het hooggelegen Monreale bezoeken we de 12e-eeuwse dom, die zowel vanbinnen als van buiten indrukwekkend is. We zien de uitgebreide cyclus mozaïeken en de elegante kloostergang. Daarna rijden we door naar de tempel van Segesta, mooi afgetekend in het landschap. We aanschouwen ook het hooggelegen theater. We installeren ons voor twee nachten in hotel Admeto.

 • 8e dag – zaterdag 30 mei, Marsala, Mozia en Cave di Cusa
  In de ochtend rijden we naar Marsala, waar we een bezoek brengen aan het archeologisch museum, met het beroemde Punische (Carthaagse) schip, en we door het historische hart van het stadje wandelen. We rijden vervolgens langs de kust en steken over naar het eiland Mozia/San Pantaleo, ooit een Punische vestiging. Op de terugweg naar ons hotel zien we de steengroeven van Cave di Cusa, te midden van de olijfgaarden.

 • 9e dag – zondag 31 mei, Selinunte en naar Agrigento
  In Selinunte zien we de restanten van de drie grote Dorische tempels. We lopen of gaan per treintje naar de akropolis met een onlangs blootgelegd heiligdom van Demeter Malophoros. 's Middags rijden we naar Agrigento. Daar verblijven we voor twee nachten in hotel Della Valle.

 • 10e dag – maandag 1 juni, Agrigento
  We beginnen onze verkenningstocht met een bezoek aan de Vallei der Tempels en zien de heiligdommen van Hera, Concordia, Heracles en Zeus. Vervolgens gaan we naar het archeologisch museum en zien enkele restanten van de hellenistisch-Romeinse stad. ’s Middags gaan we naar de bovenstad en zien we de kerk Santo Spirito.

 • 11e dag – dinsdag 2 juni, via Piazza Armerina naar Syracuse
  Onderweg naar Syracuse bezoeken we uitgebreid de befaamde mozaïeken van Piazza Armerina. De mozaïekvloeren in het gigantische huis leggen een unieke getuigenis af van de laat-antieke villadecoratie. We zien talrijke jachttaferelen en mythologische voorstellingen. Na de lunchpauze rijden we naar Morgantina voor een bezoek aan het museum om er, de uit het Paul Getty Museum van Malibu teruggekeerde, Afrodite te bekijken. ’s Middags arriveren we in Syracuse,
  waar we ons voor twee overnachtingen installeren in het eersteklas hotel Alfeo.

 • 12e dag – woensdag 3 juni, Syracuse
  We bezoeken eerst het archeologische park met het Griekse theater, de steengroeven, het Oor van Dionysius, het grote altaar van Hiëro en het Romeinse amfitheater. Aansluitend gaan we naar de Catacomben van San Giovanni. In de middag maken we een wandeling door het historische centrum en bezoeken we onder meer de kathedraal, met daarin verwerkt de zuilen van de antieke tempel van Athene. We sluiten de dag af met een boottocht door de haven en langs de stadsmuren.

 • 13e dag – donderdag 4 juni, terugreis
  In Catania begint in de loop van de ochtend de terugvlucht per rechtstreekse Transavia-lijndienst naar Amsterdam. Aankomst ca. 14.00 uur.
Reisleiding

Prof. dr. Fik J.A.M. Meijer


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Internationale vluchten met Transavia
 • Luchthavenbelastingen à € 45,- p.p.
 • Alle vervoer zoals aangegeven in het programma
 • 12 hotelovernachtingen
 • Ontbijten en diners (2x in restaurants incl. wijn)
 • Excursies volgens programma
 • Entreegelden
Data en prijzen

13-daags arrangement


 • Vlieg met Transavia
 • Prof. Dr. Fik J.A.M. Meijer

Van 23-05-2020 tot 04-06-2020

2,775.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Noord-Griekenland

Bekijk

Hart van de Europese cultuur (oktober)

Bekijk