Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Siena en omgeving

Vertrekgarantie
Fresco's van Martini en Lorenzetti
Verblijf in het eeuwenoude Siena
Dagexcursies naar Florence en Assisi

Siena en omgeving

Italië

 • Prijsindicatie € 2.150 p.p.
 • Voor 7 dagen
Data en prijzen

Thema

Kunst

Vertrekperiode

Oktober
Reisbeschrijving

Siena en omgeving

Wegens grote belangstelling herhalen we deze reis, om de kunst van Siena, vooral die van de 14e eeuw, te verkennen. Dat doen we in de stad zelf, waar nog zoveel bewaard is van deze periode, maar ook in Assisi bijvoorbeeld, waar we de bijzondere frescocycli van Lorenzetti en Martini zullen zien, maar ook van Giotto. Of in Florence, waar veel werk van Sienese meesters en tijdgenoten te bewonderen is. Elders in Toscane bezoeken we Pisa, waar een belangrijk polyptiek van Martini wordt bewaard. We gaan ook naar het stadje Massa Marittima, een van de parels van Toscane, en het betoverende San Galgano, met de ruïne van de Cisterciënzer-abdij die het geheimzinnige decor vormde van Tarkovski's Nostalghia, maar waar ook een mooie reeks fresco's van Ambrogio Lorenzetti is bewaard.

Programma

 • 1e dag – dinsdag 13 oktober
  Heenreis en Siena 

  Rechtstreekse vlucht per Transavia-lijndienst van Amsterdam naar Pisa. Ons eerste bezoek van de reis is aan het weinig bekende, maar zeer speciale Museo Nazionale di San Matteo in Pisa, waar het meest rijke van Simone Martini's gesigneerde werken is te zien: het polyptiek van de H. Catherina. In Siena installeren we ons in het centraal gelegen eersteklas NH hotel. Welkomstdiner.

 

 • 2e dag – woensdag 14 oktober
  Siena
  Deze dag maken we kennis met een paar van de belangrijkste monumenten van Siena. Allereerst het bijzondere Palazzo Pubblico, met schitterend werk van Simone Martini en Ambrogio Lorenzetti. Daarna bezoeken we de uiterst rijke Dom van Siena, met onder meer Pinturicchio's frescocyclus in de Piccolomini bibliotheek.
  In de middag bezoeken we het Baptisterium, met zijn belangrijke doopvont (verrijkt met werken van Ghiberti en Donatello) en het museum van de Dom, met Duccio's imposante Maestà.

 

 • 3e dag – donderdag 15 oktober 
  Assisi
  Per touringcar vertrekken we in de ochtend naar Assisi, om daar de boven- en benedenkerk van San Francesco te bewonderen. In het gehele complex zijn fresco's te zien, vooral uit de 14e eeuw van kunstenaars als Cimabue en Giotto. Natuurlijk is er ook werk van Sienese meesters zoals Simone Martini en Pietro Lorenzetti. Na een bezoek aan de nabijgelegen kerk van Santa Maria degli Angeli keren we terug naar Siena.

 • 4e dag – vrijdag 16 oktober
  Siena
  We beginnen met een bezoek aan de Pinacoteca Nazionale in Siena, waar ons een belangrijke collectie wacht van Sienese schilderkunst (o.a. Duccio, Martini, Lorenzetti, Sassetta, Beccafumi). Daarna bezoeken we het Ospedale di Santa Maria della Scala om een aantal interessante frescocycli te zien. Via het kleine, maar bijzondere museum van de Biccherna panelen, lopen we ten slotte naar de San Francesco. De verdere middag is ter vrije besteding

 

 • 5e dag – zaterdag 17 oktober
  Florence
  Met de bus rijden we naar Florence, waar we beginnen met een bezoek aan de Santa Croce. Hier zien we onder meer schilderkunst van Giotto, Orcagna, en Gaddi (sculptuur van Donatello) en Brunelleschi's revolutionaire renaissance architectuur in de Pazzi kapel. Daarna gaan we naar het Uffizi museum, waar we vele andere meesterwerken zien en speciaal aandacht zullen besteden aan de 14e-eeuwse kunst van Duccio, Giotto, Lorenzetti, en natuurlijk ook Simone Martini, die er met een van zijn mooiste werken vertegenwoordigd is.

  In de namiddag bezoeken we het complex van de Santa Maria Novella, met onder meer fresco's van Ghirlandaio, Uccello en Masaccio; maar natuurlijk ook de fascinerende cyclus van Andrea da Firenze in de zogenaamde Spaanse kapel (ca. 1366).

 • 6e dag – zondag 18 oktober
  San Galgano en Massa Marittima
  In de ochtend vertrekken we naar de betoverende resten van de Cisterciënzer abdij van San Galgano bij Montesiepi. Ook gaan we naar de vlakbij gele-gen Rotunda, met schitterende fresco's van Ambrogio Lorenzetti. Vandaar rijden we naar Massa Marittima, een van de mooiste dorpen in Toscane, waar we prachtige werken van Lorenzetti zullen zien, maar ook de wonderlijke, oude Vruchtbaarheidsfontein, met zijn bijzondere fresco's. Afscheidsdiner in Siena, in een lokaal restaurant.

 

 • 7e dag – maandag 19 oktober
  Pisa en terugreis
  In de loop van de ochtend verlaten we onze mooie standplaats en rijden we naar het vliegveld van Pisa voor de terugvlucht per Transavia-lijndienst naar Amsterdam. Aankomst ca. 18.00 uur.

N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud.

Reisleiding

Prof. dr. Jeroen Stumpel


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Internationale vluchten met Transavia
 • Luchthavenbelastingen à € 50,- p.p.
 • Alle vervoer zoals aangegeven in het programma
 • 6 hotelovernachtingen
 • Ontbijten en 2 diners
 • Excursies volgens programma
 • Entreegelden 
Data en prijzen

7-daags arrangement


 • Vliegreis met Transavia
 • o.l.v. prof. dr. Jeroen Stumpel

Van 13-10-2020 tot 19-10-2020

2,150.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

The State of Art in the State of Africa

Bekijk

Avignon en omgeving

Bekijk