Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Kroatië

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Kroatië

De oostkust van de Adriatische zee kent een ongekende culturele rijkdom en ook natuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Niet voor niets staan veel bezienswaardigheden op de UNSCO lijst van Werelderfgoed. 

Dalmatië herbergt een grote schat aan overblijfselen die zelfs teruggaan tot de 3e eeuw v.Chr., de tijd van de Grieken en later de Romeinen. Illyricum was een rijke provincie van het Romeinse rijk zoals het huidige Kroatië toen heette. In de 2e en 3e eeuw n.Chr. was Salona de hoofdstad van deze Romeinse provincie en een belangrijke haven en kosmopolitisch centrum aan de Adriatische zee. In deze tijd was Julius Caesar de gouverneur van deze niet onbelangrijke provincie. In Split vinden we het zeer goed bewaard gebleven, indrukwekkende paleis van keizer Diocletianus. Trogir is een klein museaal stadje, gesticht door de Griekse kolonisten in de 3e eeuw v.Chr. Met het antieke stadsplan in matrixvorm, de huizen en paleizen uit verschillende historische periodes (van Romaans tot Barok) is het één van de best bewaard gebleven oude stadjes in de regio

De ‘Parel van de Adriatische Zee’ is natuurlijk het stadje Dubrovnik. De oude stadsmuren uit de tiende eeuw zijn het symbool van deze stad en bieden een geweldig uitzicht. In de wirwar van straatjes van deze autovrije stad vinden we pleinen met marmeren plaveien, kloosters en kerken, de paleizen en fonteinen.
Kortom, Kroatië is een aaneenschakeling van architectonische juweeltjes en schilderachtige haventjes, die een mediterrane sfeer ademen. Een lust voor het oog van iedere reiziger.

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles