Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Hart van de Europese cultuur

Vertrekgarantie
Exclusieve bootreis langs de Kroatische kust
Inhoudelijke bijdrage door Johan de Boose

Hart van de Europese cultuur

Kroatië

 • Prijsindicatie € 1.895 p.p.
 • Voor 10 dagen
Data en prijzen

Thema

Archeologie

Vertrekperiode

Oktober
Reisbeschrijving

Hart van de Europese cultuur

Imposante stadsmuren en havenforten, sierlijke stadspaleizen en een spectaculaire kustlijn kenmerken de regio Istrië en de Adriatische/Dalmatische kust met haar vele kleine eilandjes. Zij herinneren aan een divers cultureel verleden, van Romeinse ruïnes tot Habsburgse grandeur.  

In oktober voert de route aan de hand van de Adriatische verhalen van Johan de Boose, schrijver, publicist en Balkan-expert van Split langs onder meer het UNESCO-erfgoed van Šibenik en Trogir en het natuurschoon van de Nationale Parken van Krk en Kornati. Voorafgaand nog  een bezoek aan hoofdstad en cultureel bolwerk Zagreb.  

Programma

 • Dag 1 Amsterdam - Zagreb 
  Per rechtstreekse vlucht naar Zagreb, waar aankomst in de middag. In de namiddag stadstour door het historisch centrum dat zich door de eeuwen heen ontwikkelde uit het bisdom Kaptol en handelsbolwerk Gradec, gelegen op twee naburige heuvels. Tijdens een stadsoriëntatie onder meer bezoek aan de Kamenita Vrata (Stenen poort) met het bekende icoon van de Heilige Maria, de Sint Stefanuskathedraal, de Sint Marcus- en Catharinakerken en de interreligieuze Mirogoj begraafplaats. Overnachting in Zagreb. 

 • Dag 2 Zagreb - Samobor 
  In de ochtend uitstapje naar het nabijgelegen Samobor. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door het 13de eeuwse fort dat boven het middeleeuwse centrum uittorent.  's Middags terug naar Zagreb, waar tijd ter vrije besteding. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan een van de vele musea in de stad, zoals de Moderne Galerie gewijd aan Kroatische kunst van de 19de tot 20ste eeuw, gehuisvest in het Vranyczany Paleis of het populaire Museum voor Verbroken Relaties. 

 • Dag 3 Zagreb - Split - Rogoznica 
  In de ochtend vertrek van Zagreb naar Split alwaar inscheping aan boord van het MS Labrador waarna koers wordt gezet naar Rogoznica waar de avond ter vrije besteding.  

 • Dag 4 Rogoznica - Krka watervallen (Skradin) - Sibenik - Vodice 
  Tijdens het ontbijt vertrek naar Skradin,  een van de oudste steden van Kroatië, vanwaar uitstapje naar de de Krka watervallen in het Nationale Park Krka. In de middag voortzetting van de vaartocht naar Vodice. Onderweg tussenstop in Sibenik voor een bezoek aan het historisch centrum dat een aantal historische gebouwen kent. Tijdens de stadsoriëntatie ziet u onder meer het 15de eeuwse stadspaleis van de Venetiaanse gouverneur Leonardo Foscolo en een barokke kerk gewijd aan de heilige St. Laurentius.  

 • Dag 5 Vodice - Kornati - Sali 
  Vandaag dagexcurise naar Nationaal Park Kornati, dat ruim 100 kleine eilandjes en riffen in de Adriatische Zee beslaat. Het bezoek aan de archipelago voert langs spectaculair uitgesleten inhammen, razendscherpe kliffen en diepe troggen. Ook zien we overblijfselen uit het verleden zoals de ruïnes van een Illyrisch fort, Romeinse villas, de kerk voor de Heilige maagd Maria en een Middeleeuwse nederzetting. Overnachting bij het oude vissersplaatsje Sali.   

 • Dag 6 Sali - Zadar 
  In de loop van de middag naar Zadar, al eeuwenlang het bruisend centrum van Dalmatië. De stad is rijk aan historische bouwwerken, tijdens een stadsoriëntatie zien we onder meer het Romaanse forum, de negende eeuwse St. Donatuskerken de kathedraal gewijd aan de heilige Anastasia. Tijdens een wandeling over de Riva Nova, de boulevard die langs het centrum loopt tevens aandacht voor moderne kunst in de stadbij twee kunstwerken van Nikola Bašić: de Zonnegroet, een grote cirkel die overdag oplaadt door middel van driehonderd zonnecellen en 's avonds gekleurd licht geeft, en het Zeeorgel dat geluid maakt op het ritme van de branding.   

 • Dag 7 Zadar - Zlarin 
  Via de Dalmatische kust vertrek naar "koraaleiland" Zlarin. De geschiedenis van het koraalvissen en kweken op het autovrije eiland gaat terug tot de 15de eeuw. Op het eiland zijn dan ook veel ambachtslieden die met koraal werken terug te vinden als ook een klein koraalmuseum.  

 • Dag 8 Zlarin - Trogir 
  Na het ontbijt naar het charmante Trogir. Het oude centrum van de stad, vanwege haar strategische ligging begeerd door verschillende heersers, van Grieken, Romeinen, Venetianen tot zelfs Fransen, heeft een grote collectie Romaanse en Renaissance gebouwen welke zijn opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tijdes een stadswandeling passeren de meest uitzonderlijke exemplaren de revue, waaronder de 13de eeuwse St. Laurentiuskathedraal, hoogtepunt van de Romaanse en Gotische architectuur in Kroatië. Ook de gotische façade van het tegenovergelegen Cipiko Paleis is de moeite van het bestuderen waard. 

 • Dag 9 Trogir - Split 
  Vandaag staat in het teken van de terugkeer naar Split, de grootste en belangrijkste stad in Dalmatië, waar aankomst in de namiddag. Vervolgens stadsoriëntatie met bezoek aan het paleis van Diocletianus en via de boulevard langs het water leidend naar de kathedraal van Sint-Domnius, genoemd naar de beschermheilige van de stad.  

 • Dag 10 Split - Amsterdam 
  Na het ontbijt ontscheping en vertrek naar de luchthaven van Split voor de terugvlucht naar Amsterdam. 

  N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud. 

Reisleiding

Johan de Boose


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Vluchten per KLM Amsterdam - Zagreb; Split - Amsterdam 
 • Luchthavenbelastingen (à ca. €190,- per persoon)
 • 1 stuks ruimbagage
 • Verblijf in **** hotel in Zagreb o.b.v. logies & ontbijt
 • Verblijf aan boord van het Traditional Ensuite Vessel Viktorija in eenvoudige hutten o.b.v. halfpension
 • Vervoer en excursies conform programma inclusief entrees
 • Deskundige Nederlandstalige reisbegeleiding door Johan de Boose
Data en prijzen

10-daags arrangement


 • Vlieg met KLM
 • Johan de Boose

Van 01-10-2020 tot 10-10-2020

1,895.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Sicilië

Bekijk

Noord-Griekenland

Bekijk