Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Litouwen

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Litouwen

In Litouwen wordt ongetwijfeld  nog wel eens met weemoed teruggedacht aan de twaalfde eeuw, toen het land werd geleid door de legendarische - tevens enige - Litouwse koning Mindaugas. Of liever nog aan de vijftiende eeuw, toen de landsgrenzen van Litouwen reikten van de Oostzee tot de Zwarte Zee. 
Hoewel de landoppervlakte tegenwoordig minder imposant is blijft Litouwen een kleine maar trotse natie met een rijke historie en unieke tradities die de bezoeker nog immer meer dan voldoende te bieden heeft. Het land kent prachtige groene bossen, talrijke meren en schilderachtige steden en dorpen. De vijf nationale parken van Litouwen zijn representatief voor het erfgoed, de geschiedenis en het landschap. Niet minder tot de verbeelding spreken de beroemde burcht van Kaunas en het kasteel van Trakai. 

Vilnius is de historische hoofdstad van het groothertogdom en de republiek Litouwen met een bijzonder uitgestrekte oude binnenstad. De zeer oude universiteit en de 48 kerken verlenen de stad een uitermate midden-Europees barok karakter, tussen de noordse dennenbossen.  Vanaf de stichting in 1323 was het een zeer multiculturele stad met een sterk Joods-Litouws element. De wereldberoemde 'gaon van Vilna' was een theoloog uit de Gouden Eeuw van Joods Vilnius, dat Amsterdam verving als het 'Jeruzalem van het Noorden'. Kaunas, met zijn vele Bauhausarchitectuur en het museum voor de symbolistische schilder-componist Čiurlionis, is in 2022 culturele hoofdstad van Europa. 

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles