Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Noorwegen

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Noorwegen

Het meest westelijk gelegen land van Scandinavië kenmerkt zich door zijn enorme uitgestrektheid. De afstand van zuid naar noord in Noorwegen is ongeveer even groot als de afstand tussen Amsterdam en Lissabon.

Pijlers van de Noorse economie zijn ontegenzeggelijk de in groten getale aanwezige gas- en olievelden, gevolgd door de scheepvaart en de handel. Fraaie bergachtige gebieden en fabelachtige fjorden zorgen eveneens voor het nodige toerisme. Het noordelijk gelegen Tromso staat in dit opzicht bekend als ‘poort tot de Noordpool’.

Oslo weet ook te imponeren. De Noorse hoofdstad ligt aan het gelijknamige Oslofjord. Hoewel er volgens oude sagen duizend jaar geleden al een nederzetting lag, oogt het voornamelijk als een moderne stad. Het spectaculaire, abstracte operagebouw benadrukt dit. Met strakke lijnen en gebruik van graniet en glas is het een blikvanger in de haven. Doordat Oslo aan het water ligt, is een boottochtje snel gemaakt. Naar het museumeiland Bygdøy bijvoorbeeld, waar o.a. het Vikingmuseum ligt, wat ook zonder musea te bezoeken aantrekkelijk is vanuit landschappelijk oogpunt bezien. Voor moderne ontdekkingsreizigers zijn de musea over de grote zeereizen naar onder meer de poolgebieden een must. Het poolschip van Roald Amundsen in het Fram museum is een echte trekpleister, evenals het Kon-Tiki museum over de avontuurlijke reizen van Thor Heyerdahl.

In de stad zelf zijn een aantal bezienswaardigheden, waaronder het koninklijk paleis, dat aan het eind van de hoofdwinkelstraat Karl Johans Gate ligt, en het Radhus (gemeentehuis) waar jaarlijks de Nobelprijs voor de Vrede wordt uitgereikt. De inwoners van Oslo gaan zelf graag picknicken in het Vigelandpark, bekend vanwege de soms expliciete beelden van kunstenaar Gustav Vigeland in een groene omgeving met fonteinen. Het is een goede metafoor voor Olso; gemoedelijk met een spannend tintje.

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles