Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 64 of maak een afspraak
Menu
Contact

Oekraïne

Experience Culture
Voyage & Culture
Academische Reizen

Direct zoeken

Labels

Thema's

Reisleiding

Vertrekperiode

Vertrekperiode
Prijsklasse hotel per nacht

Direct zoeken

Alle reizen

Oekraïne

Oekraïne is regelmatig onderwerp van gesprek, maar zelden gaat het dan om Oekraïne als reisbestemming. En toch is het juist een zeer boeiend land voor cultuurliefhebbers. De statige hoofdstad Kiëv met haar kapitale staatsgebouwen, kleurrijke kathedralen en groene stadsparken is erg bezienswaardig.

Er zijn aanwijzingen dat de Vikingen de stad hebben gesticht. In de dertiende eeuw was het een van de grootste steden van Europa tot het door Mongolen werd verwoest. Het land heeft door de eeuwen heen vele overheersers gekend, waarvan de Sovjet-Unie de meest recente stempel heeft gedrukt. Het grote onafhankelijkheidsplein Maidan vormt het hart van de stad. In de directe omgeving zijn allerlei winkels en restaurants te vinden. Onder meer de smakelijke Georgische keuken wordt veel aangeboden, maar ook culinaire invloeden uit andere landen hebben de stad bereikt. Geschiedenis is volop aanwezig in Kiëv. Van de (gereconstrueerde) oude stadspoorten tot het Unesco werelderfgoed van het Lavra klooster, een interessant complex met heilige, ondergrondse gangen, kerken, kapellen en tempels. Een van de oudste delen is de sfeervolle wijk bij de St. Andrew's kerk, ook wel het 'Montmartre' van Kiëv genoemd. De stad is gevestigd aan de oever van de Dnjepr, de grootste rivier van het land en reeds in de middeleeuwen een belangrijke handelsader.

De Dnjepr leidt de reiziger verder het land in tot aan de Zwarte Zee. De steden langs de rivier transformeerden in de Sovjettijd tot industriële centra met fabrieken en stuwdammen. De monding is bij de havenstad Odessa. Sinds de oprichting door Catharina de Grote in 1794 wordt Odessa ook wel 'de parel van de Zwarte Zee' genoemd. Het is een aantrekkelijke stad met architectonische monumenten, uitmuntende theaters, heerlijk eten en zelfs stranden. Odessa is een mengeling van Europese, Aziatische en Levantijnse culturen met een rijk Joods verleden.

 

Arrangementen

Voyage&Culture

Bekijk alles

Academischereizen

Bekijk alles

ExperienceCulture

Bekijk alles

MarcoPoloReizen

Bekijk alles