Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 62 of maak een afspraak

Drie-eenheid van Oekraïne

Historisch stadscentrum van Lviv
Bezoek het Holenklooster van Kiev
Beklim de Potemkin-trap

Drie-eenheid van Oekraïne

Oekraïne

 • Prijsindicatie € 1.645 p.p.
 • Voor 7 dagen
Data en prijzen

Thema

Geschiedenis

Vertrekperiode

Oktober
Reisbeschrijving

Drie-eenheid van Oekraïne

Lviv, een charmante middeleeuwse stad in West-Oekraïne, met Wenen-achtige boulevards en elegante architectuur. Katholieke kerken, kastelen, forten, indrukwekkende collecties schilderkunst doen denken, dat Warschau ligt dichterbij dan Kiev. In Kiev werd in de tiende eeuw het oosterse christendom geboren en trekt het eerste klooster in Oost-Europa nog steeds pelgrims. Naast dramatische sporen van WOII is de stad vermaard om zijn statige pleinen en talrijke musea en theaters. En dan het Levantijnse Odessa aan de Zwarte Zee, met de rijke Joodse traditie, de opera waar Caruso en Sarah Bernhardt optraden, verzamelaars, vrijdenkers en literatoren. De drie gezichten van Oekraïne komen samen in de Oekraïense drie-eenheid.

Programma

 • Dag 1 - Lviv
  Na de vlucht per LOT met overstap in Warschau aankomst in Lviv, transfer naar het hotel en aansluitend een korte stadswandeling. Het stadscentrum van Lviv staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco: Potozky-paleis, Kathedralenplein, de beroemde Italiaanse binnenhof achter de boerenmarkt - de verrassend West-Europese flair van de stad is onmiskenbaar. Met zijn Armeense en Joodse wijken is Lviv een ware culturele smeltkroes.

 • Dag 2 - Lviv
  Vandaag vervolg van de stadsverkenning Lviv: uitzicht vanaf het Hoge Kasteel (413 m), bezoek aan de indrukwekkend gedecoreerde Boimkapel, met de graftombe van de zeventiende-eeuwse familie Boim. Vervolgens bezichtiging van de Armeense kathedraal, in de Armeense buurt, nu een van de hipste van de stad. Het Brouwerijmuseum is een goede gelegenheid voor een typische publunch. In de middag een rondleiding in de Opera van Lviv en een bezoek aan het Arsenaalmuseum. Overnachting in Lviv.

 • Dag 3 - Lviv – Kiev
  In de ochtend transfer naar het treinstation en vertrek per trein naar Kiev. Kiev, ooit hoofdstad van het 'Kievse Roes’, is bekend als de plek waar de kerstening van Rusland begon en is hiermee de wieg van het Russisch- en Oekraïens-Orthodox geloof. Na aankomst rondom het middaguur begin van de stadsoriëntatie in Kiev met bezoek aan het beroemde Pechersk Lavra-grottenklooster, het eerste klooster van Oost-Europa. In het klooster wordt de schatkamer bezocht. Aan het eind van de middag een bezoek aan Babi Jar, een gedenkplaats op de plek van de massamoord tijdens WOII. Overnachting in Kiev.

 • Dag 4 - Kiev
  Vervolg van de stadsverkenning: Kiev, hoofdstad van Oekraïne en ooit hoofdstad van de oudste Slavische staat, het Kievse Roes, combineert de authentieke schittering van oude, rijk gedecoreerde kerken met de elegantie van paleizen van suikerbaronnen en moderne boulevards en pleinen. Langs de beroemde Kjresjatik-boulevard, het Onafhankelijkheidsplein, de Andreasheuvel en -steeg, langs de barokke kathedraal van St. Michaël en de beroemde Sophia-kathedraal, geïnspireerd op de Hagia Sophia in Constantinopel. In de middag een kijkje op de Bessarabski-markt en bezoek aan het Pintsjoek Kunstcentrum en het Museum voor Schone Kunsten. Overnachting in Kiev.

 • Dag 5 - Kiev - Odessa
  Per bus naar Odessa met onderweg bezoek aan voormalige raketlanceerbasis. Lunch in lokaal restaurant en route. De weg van Kiev naar Odessa gaat via het platteland en deels steppelandschap en geeft een goede indruk van het land buiten de grote steden. Later in de middag aankomst in Odessa. Odessa, een bijzondere mengeling van Europese, Aziatische en Levantijnse cultuurinvloeden, is nog jong: Catharina de Grote stichtte Odessa in 1794 als een venster op het westen, net als eerder Sint-Petersburg, met behulp van vele architecten, kunstenaars en vaklieden uit West-Europa. En in de loop der tijd trok de stad talloze bekenden die hun stempel op de stad drukten, zoals Poesjkin, Babel en Gorki.

 • Dag 6 – Odessa
  's Ochtends een inleidende stadsoriëntatie met een rit over boulevards en langs paleizen, langs de Opera, waar grootheden als Caruso op het podium stonden, en natuurlijk de fameuze Potemkin-trap aan de zeepromenade. Na een bezoek aan de Oespensky-kathedraal, beroemd om de wonderdoende, 16e-eeuwse Kasperovskaja-icoon, een rondleiding in het Museum voor Schone Kunsten en bezoek aan het Literatuurmuseum. Het eind van de middag vrij, eventueel voor een synagoge. De lokale joodse gemeenschap bracht hier vele beroemde kunstenaars voort, zoals de musici Oistrach en Heifetz en de schrijver Isaak Babel. Overnachting in Odessa.

 • Dag 7 – Odessa-Amsterdam
  Ochtend ter eigen invulling. Transfer naar de luchthaven en vertrek naar Nederland, met overstap in Warschau.

  N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud.
Reisleiding

Drs. Michiel Driebergen


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Vliegreis per LOT Amsterdam – Lviv; Odessa – Amsterdam, met overstap in Warschau
 • Luchthavenbelastingen
 • Overnachting in **** hotels op basis van logies & ontbijt
 • Entrees en vervoer volgens het dagprogramma
 • Engelssprekende lokale gidsen
 • Deskundige inhoudelijke begeleiding door drs. Michiel Driebergen
Data en prijzen

7-daags arrangement


 • Vlieg met LOT Polish Airlines
 • Michiel Driebergen

Van 09-10-2019 tot 15-10-2019

1,645.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Langs de karavanenroute

Bekijk

In de voetsporen van de oude zijdehandel

Bekijk