Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 62 of maak een afspraak

Kerstreis Wenen

Caravaggio tentoonstelling
Kunst rond 1900
Albertina met Albrecht Dürer

Kerstreis Wenen

Oostenrijk

 • Prijsindicatie € 1.785 p.p.
 • Voor 6 dagen
Data en prijzen

Thema

Kunst

Vertrekperiode

December
Reisbeschrijving

Kerstreis Wenen

Belangrijke tentoonstellingen maken een hernieuwd bezoek aan Wenen extra aantrekkelijk. Het Kunsthistorisches Museum biedt de tentoonstelling ‘Caravaggio en Bernini’ en de Albertina een overzicht van de kunst van Dürer. Tevens duiken we in de fascinerende wereld van de Weense Sezession en maken we kennis met de artistieke omwentelingen rond 1900.

Programma

 • 1e dag - dinsdag 24 december, heenreis en hart van de stad
  Ochtendvlucht per KLM-lijndienst van Amsterdam naar Wenen, waar we ons installeren in het eersteklas, centraal gelegen Hotel de France. Tijdens een stadswandeling bezoeken we ’s middags de Stephansdom en via de Hofburg en het Looshaus aan de Michaelerplatz belanden we in een van de mooiste koffiehuizen van Wenen. Zoals de Weners dat doen, verzamelen we op Heiligenabend in het hotel voor het feestelijk kerstdiner. Daarna is er de mogelijkheid een nachtmis bij te wonen in de Stephansdom. 

 • 2e dag - woensdag 25 december, kerst met Schloss Belvédère
  Tijdens een rustige ochtend kunt u een mis bijwonen in de St. Augustin en/of de kerstmarkt op de Maria-Theresien-Platz bezoeken. Vanmiddag gaan we naar Schloss Belvédère, waar we de belangrijke collectie van vroeg 20e-eeuwse schilderkunst bekijken. Behalve topstukken van Klimt met onder meer de beroemde ‘Kus’ vinden we er werken van de expressionisten Egon Schiele, Richard Gerstl en Oskar Kokoschka. De 18e-eeuwse afdeling biedt ons onder meer de bizarre karakterkoppen van beeldhouwer Franz-Xaver Messerschmidt.

 • 3e dag - donderdag 26 december, Caravaggio, Bernini en kunst van de Habsburgse keizers
  Deze gehele dag brengen we door in het imposante Kunsthistorisches Museum zodat we alle tijd hebben voor de rijke kunstcollectie. Velázquez, Titiaan, Corregio, Rubens en Vermeers 'De schilder in zijn atelier' zijn enkele hoogtepunten, terwijl de zaal met schilderijen van Pieter Brueghel de grootste collectie van deze meester in de wereld is. In het trappenhuis zien we onder meer de schilderingen van de jonge Gustav Klimt. 's Middags bezoeken we de speciale tentoonstelling waar schilderijen van Caravaggio (1571-1610) en sculpturen van Bernini (1598-1680) naast elkaar worden getoond, aangevuld met belangrijke werken uit de Romeinse barok. Ruim zestig schilderijen, beeldhouwwerken en ontwerpen voor theater en architectuur, tonen de ontwikkeling van de vroege barok in het 17e-eeuwse Rome in al zijn pracht.

 • 4e dag - vrijdag 27 december, Kunst rond 1900
  Op ons programma staat het Secessionsgebouw van Joseph Olbrich met zijn gouden koepel, een hoogtepunt van de Weense Jugendstil-architectuur. Hier bevindt zich het beroemde Beethoven-fries van Gustav Klimt uit 1902. We wandelen langs de markante gebouwen van Otto Wagner, waaronder het Majolikahaus en aan de Karlsplatz de Wagner-paviljoenen. In het Leopold Museum bevindt zich het meest complete overzicht van schilderijen en tekeningen van Egon Schiele. Tevens zien we daar werk van Klimt, Kolo Moser en Wiener Werkstätte meubelkunst van onder meer Josef Hofmann. Een tijdelijke tentoonstelling biedt ons de schilderijen van Richard Gerstl (1883-1908). Vanavond wonen we in het woonhuis van Mozart een concert bij.  

 • 5e dag – zaterdag 28 december, Albertina met Albrecht Dürer
  We bezoeken het Albertina museum met een grote overzichtstentoonstelling van de Duitse meester Albrecht Dürer (1478-1520) die de renaissance naar het noorden van Europa bracht. Voor het eerst sinds vele jaren toont de Albertina zelden (vanwege hun kwetsbaarheid) geëxposeerde tekeningen uit de eigen omvangrijke Dürer collectie. Daaronder diens getekende studies van planten en dieren, met name de beroemde 'Haas' uit 1502 en 'Gras' uit 1503, naast tekeningen van zijn eigen handen en gezicht. De tentoonstelling wordt verrijkt met Dürers schilderijen uit internationale museumcollecties. De middag is ter vrije besteding.

 • 6e dag - zondag 29 december,Habsburgse kunstnijverheid en terugreis
  Op onze laatste Weense dag bezoeken we het Hofmobielendepot, met de collectie, soms bizarre, meubels en decoratieve kunstnijverheid uit de paleizen van de Habsburgers. Opmerkelijk zijn de rolstoel waarin de 18e-eeuwse zwaarlijvige keizer-gemalin Elisabeth Christine zich liet vervoeren en de doodskist van de in Mexico geëxecuteerde keizer Maximiliaan, broer van keizer Franz Joseph I. Een aparte afdeling is gewijd aan de meubels van de Wiener Werkstätte rond 1900. Onderweg naar het vliegveld voor de thuisreis per KLM-lijndienst rijden we langs de twee luxueuze villa's die Otto Wagner voor zichzelf ontwierp. Aankomst Amsterdam ca. 19.00 uur.

        N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud.

Reisleiding

Drs. Robert-Jan Muller


Meer informatie
Foto's
Inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Luchthavenbelasting à € 58,- p.p.
 • Alle vervoer zoals aangegeven in programma
 • 5 hotelovernachtingen
 • Ontbijten en diners
 • Excursies volgens programma
 • Entreekosten

  *Voor overige informatie over standaard inbegrepen en niet-inbegrepen onderdelen in de reissom, zie de Reisvoorwaarden op deze site.
Data en prijzen

6-daags arrangement


 • Vlieg met KLM
 • Drs. Robert-Jan Muller

Van 24-12-2019 tot 29-12-2019

1,785.00 p.p.

Relevante reizenVorige pagina

Kunst in de Golfstaten

Bekijk

Kerst in Sint-Petersburg

Bekijk